Hockeyallsvensk vd slutar efter kritiken

”Inte levt upp till fansens högt ställda förväntningar”

Foto: Bildbyrån
Fredric Åkerblom
HOCKEY

Björklöven har haft en tung säsong.

Nu slutar vd Fredric Åkerblom efter kritiken.

– Den ska vi ha och kunna ta. Men det har också till viss del spelat in i mitt beslut att lämna, säger han.

Fredric Åkerblom tog över som vd i Björklöven i maj 2013. Nu lämnar han sin post. Åkerblom har själv tagit beslutet att lämna skriver Björklöven på sin hemsida.

– Jag visste redan innan jag tackade ja till tjänsten att det skulle bli tufft och innebära en bitvis väldigt tung arbetsbelastning. Så blev det också och nu känner jag att jag har gett precis allt och tömt det som fanns i min tank. Det är dags för nya utmaningar som det brukar heta, säger Åkerblom.

”Är stolt”

Björklövens säsong har varit en besvikelse så här långt och laget ligger nia i hockeyallsvenskan. Åkerblom säger att det är en del i beslutet att lämna.

– Den här säsongen har vi ur ett sportsligt perspektiv inte levt upp till fansens högt ställda förväntningar. Det har givetvis lett till befogad kritik, den ska vi ha och kunna ta. Men det har också till viss del spelat in i mitt beslut att lämna vd-posten.

Han är dock nöjd med vad han uträttat i klubben med avancemanget till hockeyallsvenskan som höjdpunkt.

– Jag är stolt över det vi har uträttat de senaste åren, med en ekonomi i balans och med verksamhetsmål som har uppnåtts. Det finns goda förutsättningar för min efterträdare att fortsätta utveckla Björklöven, säger han.

Åkerblom fortsätter säsongen ut och Björklöven har nu redan börjat arbetet för att hitta en ersättare.

ARTIKELN HANDLAR OM