”Dallas hade varit riktigt coolt”

Timrå-talangen Jonathan Dahléns dröm – spela i farsans klubb

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Jonathan Dahlén, 18, har gjort succé i årets Hockeyallsvenska och väntas gå högt i sommarens NHL-draft. Intresset är stort för Timråspelaren, som själv vill gå i pappas fotspår.

– Dallas Stars hade ju varit riktigt coolt, säger han.

LISTA: Far & Son i svensk hockey.

Med pappa Ulf Dahlén som assisterande tränare för Dallas Stars växte Jonathan Dahlén upp i NHL-lagets omklädningsrum. I sommar förväntas han att bli plockad högt i NHL-draften, och det är inga tveksamheter om vart han vill spela.

– Det hade varit riktigt cool att hamna i Dallas Stars igen, säger Jonathan Dahlén.

Dahlén har gjort succé för sitt Timrå och har i årets säsong stått för 14 mål och nio assist, och är därmed poängbäst i laget. Succén har inte undgått klubbarna i Nordamerika, och intresset har varit stort.

– Jag har surrat med 13-14 klubbar, man ser rankingar och ser att man ligger relativt högt upp. Det är en bra motivation att fortsätta spela bra hockey, säger han.

Har fem raka segrar

Dallas Stars är inte en av klubbarna som Dahlén pratat med, men han menar att han inte lägger något större fokus på klubbar ännu.

– Först och främst vill jag gå till playoff med Timrå, väl där kan allt hända. Efter säsongen får jag göra en utvärdering och se vart jag hamnar.

Timrå ligger för tillfället precis utanför en playoff-plats, men har fem raka segrar i bagaget.

Även Marcus Sirén förväntas bli plockad i årets draft.