Tingsryds vann efter det långa avbrottet

1 av 3 | Foto: C More
HOCKEY

Inget kan stoppa Tingsryd – inte ens den egna dåliga isen.

Efter ett nästan två timmar långt avbrott i hemmamatchen mot Björklöven kom laget ut inför den trogna publiken och nattmanglade Björklöven.

– Jag hade aldrig varit med om något liknande. Speciellt, säger forwarden Markus Persson.

Hockeyallsvenska tabelltvåan Tingsryd ledde med 3-1 efter en stark förstaperiod.

Men precis när den andra perioden skulle börja upptäcktes en lös bit av isen intill sargen vid ena långsidan och matchen bröts.

Första beskedet var att man skulle vänta 15 minuter – och det beskedet fick publiken flera gånger om.

Betongen syntes under den söndriga isen och man gjorde allt – sprejade kolsyra, drog över med en ismaskin och körde flera skridskotester på den mjuka området.

"Lyckat.."

Reglerna säger att man kan vänta upp till två timmar med att återuppta en match och efter just knappt två timmar, vid 21.30, kunde matchen till slut återupptas. Den största delen av publiken var då kvar i arenan.

Och hemmalaget gjorde inte sina fans besvikna. I den andra perioden bjöd man på hela fyra mål.

– Det var lyckat får man säga, skrattar Markus Persson, en av målskyttarna.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var lite speciellt, men nu har man fått vara med om det också, konstaterar han.

Vad gjorde ni under tiden?

– Vi försökte bara göra det bästa av situationen. Man försökte hålla igång och hålla sig varm i kläderna hela tiden för man visste ju inte när det skulle dra igång. Men när man påbörjat en match vill man slutföra den. Det blir ju lite och rodda med, främst för publiken som ändra tagit sig dit, tänker jag.

De flesta stannade...

– Vi har en väldigt trogen publik, riktigt härlig. De stöttar oss alltid oavsett, så stor eloge till dem.

Matchen slutade 7-2 och spelarna kunde fira segern och den nya serieledningen med den lyriska publiken vid elva på kvällen.