Asplövens vädjan – behöver en miljon

HOCKEY

Asplöven är i ekonomisk kris.

På sin hemsida går klubben ut med en vädjan om en miljon kronor per omgående.

– Får vi inte in det kan vi inte ställa upp i kvalet, så allvarlig är situationen, säger klubbdirektören och tränaren Per Kenttä.

Asplöven vann visserligen mot ett formsvagt Västerås igår. Men trots de tre poängen så är negativt kvalspel í Hockeyallsvenskan redan ett faktum för Haparandaklubben.

Något som förvärrar en redan svår ekonomisk situation. Därför går klubben nu ut i ett brev på sin hemsida med en vädjan till sponsorer och privatpersoner för att samla in en miljon kronor för att klara kvalspelet.

”Alla på dag till dag-kontrakt”

– Vi har i stort sett hela truppen på dag till dag-kontrakt fram tills dess att vi spelat färdigt säsongen och nu fortlöper de i ytterligare en, en och en halv månad, och därför måste vi söka ytterligare finansiering, säger Per Kenttä som fungerar som tränare, sportchef och klubbdirektör i föreningen.

Utöver spelarkontrakt så tillkommer resor och material, kostnader som inte täcks upp av ytterligare hemmamatcher.

– Det sportsliga har gjort sitt, det gör att vi inte lockar lika mycket publik som vanligt. Därför har vår buffert redan rykt, sen har vi inte fått samma pengar centralt som vi budgeterat med och det har också gjort sitt, säger Kenttä.

”Upp till sponsorer att visa...”

Är det risk att ni måste släppa spelare?

– Som det ser ut nu så hoppas jag verkligen inte att vi behöver släppa spelare. Målet är att vi ska dra in den här finansieringen.

Annars, blir det inget kvalspel då?

– Resultatet är det, får vi inte in det kan vi inte ställa upp i kvalet, så allvarlig är situationen.

Hur påverkar den här stressen laget och dig?

– Jag hoppas bara att vi kan lösa det här så snabbt som möjligt. Men vi måste gå ut med en vädjan så här, det är inte så att pengar regnar in. Nu är det upp till sponsorer och allmänhet att visa att vi kan ha ett allsvenskt lag i Norrbotten, säger Per Kenttä.

ARTIKELN HANDLAR OM