BIK:s tuffa besked inför kvalrysaren

Avslöjar att operation väntar

Foto: Bildbyrån
Thelander.
HOCKEY

BIK Karlskoga är klara för slutspelsserien i Hockeyallsvenskan. Men man får spela den utan en av sina viktigaste kuggar – rutinerade backkaptenen Martin Thelander.

– Jag lider verkligen med honom, säger tränare Tobias Thermell till nwt.se.

Martin Thelander berättar för nwt.se att operation väntar på grund av en skadad axel, som både är drabbad av en gammal förslitningsskada och en skada han ådrog sig nyligen.

Även om det är för tidigt att säga hur omfattande skadan är så står det klart att det är slutspelat för säsongen för BIK-kaptenen.

Martin Thelander är 34 år gammal och har spelat totalt 13 säsonger för BIK.

– Thelander är en ledargestalt som betyder mycket både på och utanför isen. Jag lider verkligen med honom då jag förstår hur jobbigt han tycker att det är att han inte få vara med, säger Karlskogatränaren Tobias Thermell.

Få backar att tillgå

Skadan på deras mest rutinerade back är dåliga nyheter för Karlskoga inför playoffspelet. Backen Jens Skålberg är redan på skadelistan, och klubben har nu endast sex backar att tillgå inför fortsättningen av säsongen.

Karlskoga ligger just nu femma i den allsvenska tabellen och har säkrat en plats i topp åtta, som innebär en plats i slutspelsserien.

- Så här kvalar de allsvenska lagen till SHL.