Psykkriget redan i gång inför den heta finalen

AIK-forwarden: "När man kommer från småstäder..."

Foto: Bildbyrån
Tingsryds lagkapten Robin Olsson
HOCKEY

Direkt efter att grundserien avslutats har psykkriget börjat:

Inför den hockeyallsvenska finalen.

– När man kommer från småstäder och spelar i kalla ishallar är det tufft att spela på ett fullsatt Hovet, säger AIK-stjärnan Robin Kovacs.

– De kommer få ett helvete, säger Tingsrydskaptenen Robin Olsson.

Foto: TT
Robin Kovacs

Det har stått klart sedan länge att AIK och Tingsryd kommer att mötas i den hockeyallsvenska finalen, i bäst av fem matcher, som inleds på tisdag.

Vinnaren ställs mot Karlskrona i en matchserie där en SHL-plats står på spel.

Och redan direkt efter den – för båda lagen betydelselösa – sista omgången har ordkriget satt i gång inför mötet mellan AIK och Tingsryd.

"Det talar för oss"

AIK-stjärnan Robin Kovacs, som fick Guldgallret, priset som tilldelas säsongens bästa junior, påstår att många faktorer talar för AIK.

– Det har varit jämna och täta matcher mot Tingsryd. Men så länge vi spelar vårt spel tror jag att vi kan ta dem. Vi är mycket bättre tränade, det är till vår fördel, säger forwardstalangen.

Han tror också att ett fullsatt Hovet kommer att sätta skräck i Tingsryd.

– Jag tror att det blir fullsatt i varje hemmamatch. Vi spelar extra bra då. Alla i laget vet att vi får mycket energi när det kokar på Hovet.

– När man kommer från småstäder och spelar i kalla ishallar är det tufft att spela på ett fullsatt Hovet. Det är varmt och jobbigt. Det har andra lag tyckt.

Vad betyder det att tvingas spela första matchen på bortaplan?

– Det upplägget skulle jag säga är en fördel för oss. Tar vi första bortamatchen kan vi avgöra med två raka hemmamatcher. Vi vet att vi spelar jäkligt bra på hemmaplan.

Lägger över favoritskapet

Tingsryds lagkapten, Robin Olsson, vill lägga över favoritskapet på AIK och lovar att motståndet kommer få det jobbigt i Nelson Garden på tisdag.

– Det kommer bli ett helvete för AIK, menar han.

Är ni sämre tränade än AIK?

– Haha, det tror jag inte. Vi är grymt bra tränade. Om vi ska falla på något så är det åtminstone inte på det. Att vi skulle vara sämre tränade är det sista vi skulle falla på, säger Olsson och slår också tillbaka mot att det skulle vara tufft att spela på ett fullsatt Hovet.

– Det är bara fantastiskt att spela då. Vi har varit utmålade som underdogs sedan säsongen startade men visat att vi kan spela hem många poäng på starkare arenor än Nelson Garden.

FAKTA

Så spelas hockeyallsvenska finalen

Match 1, tisdag 1/3: Tingsryd–AIK

Match 2, torsdag 3/3: AIK–Tingsryd

Match 3, lördag 5/3: AIK–Tingsryd

Ev match 4, måndag 7/3: Tingsryd–AIK

Ev match 5, onsdag 9/3: AIK–Tingsryd