Hockeyfeber: ”Det börjar ta slut”

Foto: Bildbyrån
Tingsryd hemmaplan Nelson Garden Arena
HOCKEY

I morgon smäller det i Tingsryd. Skräll-laget spelar den första historiska allsvenskan finalmatchen mot AIK på hemmaplan i Nelson Garden Arena.

Enligt klubbdirektör och sportchef Tomas Bergstrand väntas arenan bli fullsatt, 3600 åskådare, för första gången sedan 2012 då man möte Karlskrona i division ett.

– Sittplatserna är slutsålda och ståplats börjar ta slut, jag hoppas det blir lapp på luckan, säger han.

”Riktigt, riktigt, bra”

Och dagen före finalmatcherna bjöd Tomas Bergstrand fansen på ytterligare en anledning att glädjas när han skrev på en kontraktsförlängning med assisterande lagkaptenen Niklas Johansson.

– Det känns riktigt, riktigt bra att vi har två nya år på Niklas, säger han.

Under året har han gjort 34 poäng (5+29) på 48 matcher samt noterat fina plus 15 i plus/minus-statistiken.

– Han har betytt oerhört mycket, han är en bra ledare på isen och det har varit hans bästa hockeyår här i Tingsryd.

Men Niklas Johansson är tveksam till spel inför Tingsryds allsvenska final efter en överkroppsskada i slutet på grundserien.

”Ska köra 100 procent på värmningen”

– Det är tveksamt, han är dag till dag. Han ska köra 100 procent på värmningen i morgon och först då vet vi, säger Tomas Bergstrand som i övrigt inte vill kommentera skadeläget i laget:

– Det är ingenting jag tänker tala om, det finns ingen trupp utan skavanker i slutet på säsongen. Men det är inget jag vill ge våra motståndare.

Kvaltempen är inte bara het i Tingsryd. AIK meddelade under dagen att man sålt 4000 biljetter på bara några timmar efter släppet och att "intresset pekar på slutsålt".