Taif-tränarens krav: Fyrdomarsystem

”Hade blivit bra stämning med två huvuddomare”

Foto: KENTA JÖNSSON/BILDBYRÅN
Det hettade till i den senaste matchen mellan AIK och Tingsryd på Hovet.
HOCKEY

Matchen senast präglades av irritation och en drös utvisningar.

Inför den fjärde matchen mellan AIK och Tingsryd kräver Magnus Sundquist fyrdomarsystem i den heta finalserien.

– Märkligt att en ensam stackare ska ta de avgörande besluten, säger Taif-tränaren.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Sundquist.

I de två första mötena var det en aning återhållsamt, men i lördagens tredje match i den hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Tingsryd brakade det loss i ett smärre kaos.

I den andra perioden delades hela 41 utvisningsminuter ut, efter bland annat ett matchstraff på AIK-backen Eric Norins crosschecking.

”Massa krav på annat”

Bägge lagen visade stor frustration över utvisningarna och efter matchen frågade sig Tingsryds tränare, Magnus Sundquist, varför det inte finns två huvuddomare i kvalet.

– De har krav på massa andra saker, för att gå upp till SHL och allt det där. Men då ska de väl kunna sätta in ett fyrdomarsystem i sådana här matcher?, säger Sundquist och fortsätter:

– Att en ensam stackare ska stå och ta de avgörande besluten är märkligt. Varför inte ha två som kontrollerar det, så det blir en nivå som det ska vara i en hockeyallsvensk final. Nu vet man ju fan varken från eller till.

Kan avgöras i kväll

Redan 2009 infördes fyrdomarsystem i SHL, men de hockeyallsvenska lagen har tvingats spela med endast en domare, trots att flera tränare reagerat.

– Med två huvuddomare hade det blivit en bra stämning, om inte annat på läktarna. Nu var det AIK-publiken som var irriterade eftersom ingen visste någonting. Då blir det hätsk stämning, säger Sundquist.

AIK leder den hockeyallsvenska finalen med 2–1 i matcher och kan avgöra i kvällens fjärde match i Tingsryd.

ARTIKELN HANDLAR OM