Gozzi tillbaka som assisterande i AIK

”Vi har en bra personkemi”

Foto: Bildbyrån
Anders Gozzi.
HOCKEY

Han har varit huvudtränare, assisterande tränare och sportchef i AIK.

Nu tar Anders Gozzi rollen som både assisterande tränare och sportchef - igen.

Få har haft så stor påverkan på AIK Hockey som Anders Gozzi sedan han avslutade sin spelarkarriär och anställdes som sportchef 2004. Sedan dess tycks han ha gjort det mesta inom klubben. Han har varit allt från huvudtränare, assisterande tränare och sportchef.

Ibland två av rollerna samtidigt.

Två roller

Nu tar Gozzi åter över rollen som assisterande tränare, samtidigt som han behåller sportchefsrollen. Det är inte första gången 49-åringen har de båda rollerna samtidigt, senast förra året hade han samma uppgifter innan han valde att koncentrera sig på enbart sportchefsrollen i slutet av året.

– Det ska bli kul att, likt fjolårssäsongen, få jobba ännu närmare med Anders. Vi har en bra personkemi och tänker hockey på samma sätt, säger huvudtränare Roger Melin i ett pressmeddelande.

Ledarstab återförenas

Tränarskiftet innebär att AIK får exakt samma ledarstab som i fjolårssäsongen, då laget var en hårsmån ifrån att nå en plats i SHL.

Bytet kommer som ett resultat av att den tidigare assisterande tränaren Patrick Klüft tvingades bort från klubben efter osämja tidigare i år.

–  Melin, Gozzi och Engblom kompletterade varandra väl och var en framgångsrik tränar- och ledarkonstellation förra säsongen. I ett försök att återskapa detta så har jag föreslagit för våra tränare och vår sportchef att Gozzi skall gå in i samma roll som han hade förra säsongen, säger AIK Hockeys vd, Anders Olson.