AIK värvar SHL-rutin

Får sin tredje klubb på sex månader

Foto: Bildbyrån
Anders Eriksson
HOCKEY

I tisdags fick Anders Eriksson, 31, lämna Örebro - för andra gången i år.

I dag har han gjort klar med sin tredje klubb på sex månader.

SHL-forwarden är klar för AIK.

Det har blivit ett svängigt år för Anders Eriksson.

I våras fick centern lämna Örebro.

I augusti skrev han istället på ett tryout-kontrakt med Färjestad - för att en vecka innan SHL-premiären få höra att det inte skulle bli någon fortsättning.

Två veckor senare återvände Eriksson till Örebro, som han tvingades lämna på tisdagen.

Klar för AIK

Nu har Eriksson alltså gjort sitt fjärde byte på sex månader när krisande AIK plockar in 31-åringen på ett säsongslångt kontrakt.

– Det är en gedigen och klok center som är stryktålig och bra i båda zonerna. Han har en bra karaktär och kommer att bidra till laget på flera olika sätt, säger sportchef Anders Gozzi.

Över 200 SHL-matcher

Karlsson har gjort över 200 matcher i SHL för Örebro och Växjö Lakers och har dessutom ett liknande matchfacit i Hockeyallsvenskan.

Nu återvänder han till serien som han inte spelat i sedan 2013.

Värvningen lär vara ett tacksamt tillskott för AIK-fansen som inte alls fått den start på säsongen som många hoppades på.

– Jonatan Andersson har fått en fraktur på båtbenet och kommer gå gipsad i tre månader. Troligtvis missar han resten av säsongen. Detta, plus att Oscar Steen har fått ont i sitt knä, gör att vi måste fylla ut backsidan med befintliga spelare och det lämnar en plats öppen för Anders Eriksson, säger Gozzi.

■ ■ ■

Mer AIK: Den uppskjutna matchen mellan AIK och Vita Hästen har nu fått ett nytt speldatum. Matchen kommer istället att spelas på måndagen den 28 november klockan 19.