Svartvadets drömmål

”20 år sen jag gjorde något liknande”

1 av 2
Anledning att jubla Per Svartvadet gjorde det på egen hand.
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Förra säsongen var Modo regerande mästare och favorit att försvara titeln.

Det blev tvärstopp i slutspelet.

Den här säsongen ska Modo hålla hela vägen.

– Vi har försökt att spetsa till det och koncentrera oss på det vi var lite mindre bra på tidigare.

Lösningen är ett nytt säsongsupplägg. Med en lång inkörningsperiod.

– Vi gjorde en bra förra säsong men hade ingen kräm kvar i slutspelet. Nu ska vi försöka bli lite rappare och snabbare, få mer tryck mot mål men det kommer säkert att ta 15–20 matcher innan Harri (Rindell) satt sin prägel på laget.

– Vi har ju haft Harald (Lückner) och hans spelstil i tre år. Det har varit bra men det tar en stund att ändra. Det går inte över en natt eller en försäsong. Förhoppningsvis kan det gå fortare. Nu ska vi försöka ändra på upplägget och kör mycket fysträning under säsongen, säger Svartvadet.

Som visade vägen till säsongens första seger med ett snyggt solomål. Från egen zon åkte han förbi fyra Röglespelare och satte 1–0.

Inte ens Per själv kommer ihåg när han gjorde något liknande.

– Det är nog 20 år sen. I bästa fall. I Sollefteå någon gång och jag var tio år.

Dominerade kraftigt

Modo dominerade första perioden kraftigt mot ett defensivt svagt Rögle men tappade allt initiativ i den andra och tvingades ta en timeout för att samla ihop laget.

Stabil Krizan

– Det var ingen kris så men när man gör en bra första period är det oroväckande när man faller igenom i den andra. Vi svarade upp ganska bra och hade många chanser i slutet av den andra,

säger Svartvadet.

I sista perioden försvarade Modo mest sin ledning. Även om man skapade en del bra målchanser var det Rögle som hade de allra vassaste. Men det hjälpte inte mot storspelade målvakten Karol Krizan som, när han inte gjorde kanonräddningar, hade god hjälp av stolparna också.

FAKTA

Elitserien
Rögle 1
Modo 3

ARTIKELN HANDLAR OM