Hattrick tog Modo till serieledning

HOCKEY

Målkungen Per-Åge Skröder såg med ett hattrick till att Modo gick till uppehåll som serieledare.

– Det känns skönt att gå till vila i topp, säger matchhjälten.

Mardrömsstarten med 0–1 i baken efter 51 sekunder blev en väckarklocka för Modo som gick ikapp och förbi genom att göra två mål inom loppet av tre minuter.

Återigen var det superkedjan som visade vägen.

Hetast var Per-Åge Skröder som gjorde tre mål.

”Bra kemi”

2–1-målet var en delikatess. Skröder bröt ett misslyckat uppspel från Nicklas Danielsson och överlistade Stefan Ridderwall med ett snärtigt handledsskott efter att ha väggspelat med Niklas Sundström som elegant vred bort tre motståndare.

– Vi har varit ganska heta hittills och har jäkligt skoj tillsammans ute på isen, säger Niklas med ett leende och fortsätter:

– Det är inte särskilt svårt att spela tillsammans med dem. Vi har bra kemi. Sedan har jag ju också lite norsk blod i mig. Det måste vara förklaringen till varför det har gått så bra för oss hittills. Ingen förstår ju ett ord när vi pratar norska med varandra.

”En konstig match”

Fredrik Bremberg bäddade för en rafflande avslutning med sitt 4–3-mål i slutet av andra perioden.

Men trots ett flertal jättechanser lyckades Djurgården inte att forcera in något kvitteringsmål.

Modos tränare Fredrik Andersson var inte särskilt nöjd med lagets insats.

– En konstig match. Det kändes som att alla bara åkte omkring och väntade på uppehållet. Vi bjöd på alldeles för många spelvändningar och vann nästan inga närkamper i andra perioden. Det var för mycket petande och duttande från vår sida, säger han och tillägger:

– Inför tredje perioden pratade vi om att hitta tillbaka till grunderna och spela enklare och rakare. Vi gick dessutom ned på folk för att kunna hitta en bättre rytm i vårt spel. Men det hjälpte tyvärr föga. ”Zacke” räddade oss där på slutet.