”Vi ser över marknaden”

Nu är Modo indraget i bottenstriden på allvar

HOCKEY

Krislaget Modo föll tungt mot Frölunda och är nu på allvar indraget i bottenstriden.

– Vi måste börja vinna snart, säger tränaren Harri Rindell och suckar.

Det blev en ny tung förlust mot Frölunda för Harri Rindell.

Modo orkade aldrig att resa sig efter Lars Ellers 1–2-mål

i slutet av andra perioden och har bara samlat ihop en poäng mer än Södertälje och Djurgården som ligger på elfte respektive tolfte plats i tabellen.

– Det känns tungt. Vi kämpade och slet och spelade med en härlig intensitet men fick inte någon belöning för det, säger Harri Rindell och tillägger:

– Jag tror fortfarande på det här laget och efter en sådan här match kan jag inte kritisera någon. Alla gav allt de hade. Vi måste börja vinna snart. Men om vi fortsätter att spela på det här sättet så kommer det att vända förr eller senare.

Hållberg skadad

Till råga på eländet tvingades han att klara sig utan Per Hållberg som utgick med en hjärnskakning i början första perioden efter en otäck kollision med Johan Andersson.

Nu måste backstjärnan vila minst en vecka.

Ett tungt avbräck för Modo som sedan tidigare saknar både Hans Jonsson och Victor Hedman.

– Jens Westin har skött sig bra, Tommy Wargh har lyft sig och Mikko Kurvinen gjorde sin bästa match hittills. Men i det långa loppet är det naturligtvis ohållbart att Mattias Timander spelar 30 minuter varje match. Och vad händer om han också skadar sig? I värsta fall får vi omskola någon forward till back, säger Harri Rindell.

”Ser tunt ut”

Än så länge har Modo inte hittat någon lämplig förstärkning.

– Vi har pengar och ser över marknaden. Tyvärr ser det ganska tunt ut och vi kommer inte att värva för bara värvandets skull. Utan det gäller att hitta någon spelare som tillför någonting, säger sportchefen

Erik Holmberg och fortsätter:

– Vi befinner oss i en jättejobbig situation just nu. Men tabellen är djävulskt jämn och det svänger snabbt. Det skiljer trots allt bara 16 poäng mellan ettan och tolvan. Det gäller att se möjligheterna och inte stirra sig blind på problemen. Jag är övertygad om att vi kommer att vända det här.

Sitter Harri Rindell säkert?

– Ja, det gör han.

David Olsson Jiglund