Cirkus ”Foppa”: slagsmål och mål

Mål och slagsmål av Peter Forsberg – kan ha varit hans sista match

Foto: Scanpix
HOCKEY

HV 71 besegrade Modo med 3–1 på hemmaplan. Peter ”Foppa” Forsberg slogs med Per Ledin och gjorde mål – i vad som kan ha varit hans sista match med Modo.

Foto: Scanpix

Det kan ha varit Peter Forsbergs sista match för säsongen. Chansen att han får ett kontrakt med en NHL-klubb minskar om han spelar för Modo efter 1 oktober. Och då passade han på att bjuda på allt. Mål, slagsmål och sin karakteristiska vinnarskalle.

Typiskt ”Foppa”-mål vid reduceringen

Men det började inte alls bra för Peter Forsberg som var inne på båda HV:s första två mål. Han drog också på sig tre ganska så onödiga utvisningar. Mattias Tedenby och Per Ledin nätade för Jönköpingslaget. 2–1-reduceringen gjorde Peter Forsberg på egen hand: placerad bakom Stefan Liv i hemmakassen krånglade sig ”Foppa” in framför mål och satte pucken i nättaket med ett rappt skott.

Fightades med Per Ledin

Men HV 71 var det bättre laget och Teemu Laine punkterade matchen med sitt 3–1-mål när det återstod knappt fem minuter. I slutet av matchen brakade flera spelare ihop i ett ordentligt tjafs och en del handgemäng uppstod. Peter Forsberg och Per Ledin hittade varandra och gick en kort men ganska intensiv rond. Båda blev utvisade.

– Det var en härlig hockeymatch, vi sade att vi skulle spela tufft och det blev riktigt intensivt, säger HV 71:s tränare Janne Karlsson i ppv.

Ovisst kring ”Foppas” framtid

”Foppa” drog på sig fyra 2-minutersutvisningar i matchen. Nu återstår det att se vad som händer härnäst i hans karriär: spela vidare med Modo eller kanske försöka ordna ett kontrakt med ett NHL- eller KHL-lag. Hockey-Sverige väntar med spänning.