”Stressfrakturen hindrar ingenting”

Forsbergs vila inte skaderelaterad

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Peter Forsberg.
HOCKEY

Peter Forsbergs läkare Bertil Romanus avdramatiserar Peter Forsbergs stressfraktur. Läkaren säger att Forsbergs beslut att vila inte har något med skadan att göra.

– Det finns ingen risk och jag har inte ordinerat någon vila. Den ändrar ingenting, säger Romanus till Sportbladet.

Peter Forsberg avslöjade efter 1-3-förlusten mot HV71 att han har en stressfraktur i sin omtalade fot. ”Foppa” sa att han vill låta skadan läka innan han tar ett beslut angående sin framtid.

Men enligt läkaren Bertil Romanus så har frakturen ingenting med Forsbergs beslut att vila att göra.

– Det är något han själv valt, att ta det lugnt. Jag har inte ordinerat någon vila. Han frågade mig om han kunde spela och jag sa ja, säger Romanus.

– Stressfrakturen hindrar ingenting i skridskoåkningen och han har ju haft det i alla tre matcherna. Det hindrar honom inte från att spela.

Kan spel förvärra skadan?

– Nej, det händer ingenting. Den kommer läka och det är inte särskilt ovanligt med sådana här skador. Skadan är inget som bekymrar oss.

”Tidsplanen har inte ändrats”

Romanus var själv på plats för att se Forsberg mot HV71. Efter matchen undersökte läkaren Forsbergs fot och säger att beskeden enbart var positiva.

– Jag ville kolla så att det inte var något oroande, och det var det inte. Inte ett dugg. Det är klart att han är lite öm av sin stressfraktur men det är ingenting som hindrar det vi gjort upp om. Ingenting i den tidsplan som jag sett har ändras på något sätt.

Forsbergs beslut att inte förlänga säsongen med Modo tror Romanus beror på något helt annat.

– Som jag förstår det så kan han inte spela mer i Sverige om han vill spela i USA, det är vad jag läst.

– Mitt mål som läkare har hela tiden varit att foten inte ska avgöra om Peter ska fortsätta eller inte. Nu är det inte hans fotproblem som begränsar. Sen får han välja om han vill spela eller inte, men det är utanför fotproblemen.