Tredje perioden – Modos mardröm

”Som vanligt var vi sämst när det gäller”

Foto: BILDBYRÅN
TUNGT  Modo gjorde återigen en dålig tredje period.
HOCKEY

Krisen fortsätter i Modo som slarvade bort en tvåmålsledning mot Djurgården i tredje perioden.

– Som vanligt var vi sämst när det gäller som mest. Jag börjar bli less på att vi slarvar bort poäng på det här sättet, säger forwardsstjärnan Mats Zuccarello-Aasen.

Modo ledde med 2–0 efter två perioder och hade en seger inom räckhåll – men kollapsade återigen i den tredje perioden och fick nöja sig med en poäng.

– Det känns djävulskt surt. Vi spelade riktigt bra i två perioder, den andra perioden var en av våra bästa den här säsongen, och hade matchen under kontroll. Men som vanligt var vi sämst när det gäller som mest och bjöd dem på två skitmål, säger Mats Zuccarello-Aasen.

Det var inte första gången som Modo slarvade bort en seger.

”Börjar bli riktigt less”

Laget har bara vunnit en av 17 tredje perioder den här säsongen och ligger sist i tabellen med fem poäng upp till Södertälje ovanför kvalseriestrecket.

– Jag börjar bli riktigt less, säger Mats Zuccarello-Aasen.

Hur kommer det sig att ni är så dåliga i tredje perioderna?

– Jag önskar att jag visste, för då hade jag gjort någonting åt det, men jag har tyvärr ingen bra förklaring. Men det är knappast någon tillfällighet för det här är inte den första segern som vi slarvat bort den här säsongen.

Är ni dåligt tränade?

– Nej, orken är det inget fel på. Jag skulle snarare vilja påstå att vi är ett av de mest vältränade lagen i ligan. Men när man förlorar gång på gång så sätter det sig i skallen till slut.

”Försöka hänga kvar”

Nu lägger Mats Zuccarello-Aasen slutspelsdrömmarna på is tillsvidare.

– Vi måste vara realistiska och i första hand fokusera på att försöka hänga kvar, säger han.