”Behöver ingen mental coach”

Ny kollaps i tredje perioden av Modo – men Svartvadet tror på sitt lag

HOCKEY

Krisen fortsätter i Modo.

I kväll tappade jumbolaget en tvåmålsledning i tredje perioden.

– Vi behöver ingen mental coach. Det är gruppen som ska lösa det, säger lagkaptenen Pe Svartvadet efter 2–2 hemma mot Djurgården.

Modo inledde annars bra efter landslagsuppehållet. Med 57 sekunder kvar av första perioden fick Per Svartvadet öppet mål efter ett fartfyllt anfall och satte 1–0. Och 6.07 in på andra perioden utökade Mats Zuccarello-Aasen till 2–0.

12.16 in på mittakten tvingades Djurgårdens tränare Hardy Nilsson ta timeout för att väcka sitt lag. Skottstatistiken efter två perioder var förkrossande 28–6 i Modos favör.

– De är hetare än oss, det är trist, men vi har fortfarande en period på oss. Vi har fortfarande chansen, det är ju inte laget med världens bästa självförtroende vi möter, sa Djurgårdens lagkapten Jimmie Ölvestad till Canal plus inför den tredje perioden.

Två snabba mål

Han fick rätt. Modo har sviktat rejält i slutet på matcherna den här säsongen och bara vunnit en tredjeperiod – och kvällens match blev inget undantag.

Nicklas Danielsson reducerade efter 2.13 och osäkerheten spred sig snabbt i hemmalaget. Bara tre minuter senare kvitterade Kristofer Ottosson då Djurgården kontrade i numerärt underläge och Ottosson skickade iväg ett skott som Nicklas Svedberg nog borde ha räddat.

Svedberg revanscherade sig dock en aning när han kort senare räddade Nicklas Danielssons friläge och matchen gick till förlängning.

”Som vanligt”

Där fick Djurgårdens Patrick Cehlin ett friläge med fem sekunder kvar, men pucken träffade kryssribban och Modo kom undan med blotta förskräckelsen.

– Vi faller på en dålig tredjeperiod, ungefär som vanligt. Vi har en 2–0-ledning, men blir rädda och drar oss tillbaka omedvetet. Men det är bara att jobba på och inte fundera allt för mycket, säger Per Svartvadet till Canal plus.

På frågan om laget jobbar med det mentala svarar Svartvadet:

– Som människa jobbar man alltid med det mentala. Det gäller att hålla ihop som lag och jobba efter de riktlinjer vi har satt upp och inte köra någon enmansshow. Hittills har det gått bra, så vi behöver ingen mental coach. Det är gruppen som ska lösa det.

Djurgårdens tränare Micke Johansson till Canal plus:

– Vi gjorde en riktigt dålig match, men kom tillbaka starkt på slutet.