”Hoppas få ett besked"

Samtalen mellan Forsberg och Modo intensifieras

HOCKEY

Peter Forsberg genomförde på förmiddagen ett stenhårt test av sin skadade fot.

Efter passet träffade 36-åringen Modos sportchef Fredrik Andersson och planerade in ett nytt möte med Andersson i eftermiddag.

– Det är viktigt att veta var han står så vi vet hur vi ska fortsätta att agera, säger Fredrik Andersson till Sportbladet.

Ensam i Swedbank Arena genomförde Peter Forsberg på förmiddagen ett ordentligt test av sin problemförföljda fot. 36-åringen höll igång i över en timme och körde upp isen fullständigt i det stenhårda testet.

– Det såg bra ut och han ska träna med juniorerna igen i eftermiddag. Han gör små justeringar hela tiden som han vill testa, säger Fredrik Andersson.

”Hoppas få ett beslut”

Efter passet hade Forsberg ett kort snack med Modos sportchef Fredrik Andersson. Klubben förväntas i dagarna få ett besked från stjärnan om det blir spel i elitserien i vinter och de båda kommer att träffas igen för att fortsätta samtalen under eftermiddagen.

– Vi kommer att kolla läget och se vilka funderingar han har. Vi hoppas få fram ett beslut de närmaste dagarna. Det är viktigt för oss att veta var han står så vi vet hur vi ska fortsätta att agera.

Vad har du för förhoppningar på mötet?

– Det är svårt att säga. Jag hoppas att han kommer att spela med oss. Det är precis en sådan injektion vi skulle behöva. Men det är det många andra som vill ha också och jag tror inte att vi får något besked redan i dag.

Flög till USA

36-åringen gjorde tidigare i höstas tre matcher i Modo, med fyra poäng som resultat. Efter det fortsatte testerna med landslaget i Karjala Cup.

Oroande för Modo är att Forsberg, efter landslagsturneringen, tog flyget över till USA. Där har han bland annat fört samtal med sin amerikanske agent Don Baizley.

Rysk media placerar samtidigt Peter Forsberg i CSKA Moskva.