”Nu är jag jäkligt less”

Modos syndabock: Får bara inte hända

Foto: BILDBYRÅN
NERE FÖR RÄKNING Modo är fast förankrat i botten – och än en gång tappade de matchen i slutskedet. Nu gäller det för Ö-vikslaget att resa sig. ”Man får ta ett streck i taget”, säger backen Daniel Sondell.
HOCKEY

Krisen blir allt djupare i Modo som var nära en skrällseger hemma mot HV 71 men kollapsade och förlorade återigen.

Syndabock blev backstjärnan Daniel Sondell som svarade för en jättetabbe i förlängningen.

– Det får bara inte hända, säger han med en suck.

Modo fick en riktig drömstart mot HV 71 och hade en efterlängtad trepoängare inom räckhåll – men slarvade bort en tvåmålsledning och förlorade i förlängningen efter en jättetabbe av Daniel Sondell som – trots att han var helt ostörd – tappade pucken till Oscar Sundh som avgjorde matchen med sitt 4–5-mål.

– Jag hade inte riktigt koll på pucken, utan letade efter någon att passa till, och missade den, säger han och fortsätter:

– Det får bara inte hända, men tyvärr gjorde det det. Det känns förbannat tråkigt och just nu är jag jäkligt less, men jag kan tyvärr inte göra någonting åt det, utan det är bara att glömma det och gå vidare.

Daniel Sondell, som har varit inne på flest baklängesmål i spel fem-mot-fem av samtliga elitseriespelare, är självkritisk efter en tung höst.

– Det har inte gått som jag hoppades att det skulle göra, utan det har, precis som för laget, gått lite upp och ner för mig, och det är givetvis inte alls bra att jag har varit inne på så många mål bakåt, säger han.

”Ett streck i taget”

Till råka på eländet ligger Modo sist i tabellen efter en urusel säsongsstart med sex poäng upp till Rögle ovanför kvalseriestrecket.

– Det är klart att det känns lite motigt när man förlorar hela tiden, och det har ingen betydelse hur bra vi är om vi inte tar några poäng, men om vi fortsätter att spela på det här sättet så är jag övertygad om att det kommer lossna förr eller senare.

Ni har alltså inte gett upp hoppet om att nå slutspel?

– Nej, det har vi inte gjort, men vi får ta ett streck i taget, säger han.