Ställer upp – gratis

Modo-ikonerna vill inte ha betalt för att spela

HOCKEY

Alla har inte samma möjligheter som Modo vid en krissituation.

Klubben har redan fått miljonbelopp av en samling spelare och nu väljer dessutom Peter Forsberg och Markus Näslund att spela för klubben – gratis.

– Killarna visar verkligen sina Modo-hjärtan, säger sportchefen Fredrik Andersson.

När samma kris blåser runt klubbarna i botten av tabellen så ser deras krispaket något annorlunda ut.

Medan vissa måste leva med de trupper som finns och kanske till och med spara så är det de gamla stjärnorna som hjälper till när det blåser snålt runt Modo.

Gav bort miljoner

Efter att klubbens egna kapital rasat blev det nyligen klart att Per Svartvadet, Niklas Sundström, Per Hållberg, Mattias Timander och Hans Jonsson beslöt sig för att stötta klubben med miljonbelopp och utan krav på motprestation, och vd:n Anders Trollsås var lyrisk när beskedet offentliggjordes.

– Det är helt fantastiskt och jag blir tårögd när jag tänker på spelarnas initiativ. Det är så typiskt Modo, sade han då.

Kan bli bonus

Sedan klev även den skadade Modo:iten Andreas Salomonsson, Atlantas Tobias Enström och St. Louis Alexander Steen in och sponsrade klubben ekonomiskt, och Anders Trollsås lär inte bli olycklig, nu heller.

För när Modo-ikonerna Peter Forsberg och Markus Näslund väljer att spela för klubben så väljer dem att spela utan lön.

– Peter och Markus har meddelat mig att de inte vill ha någon lön, men i föreningen tittar vi på någon möjlighet till bonus om det skulle gå riktigt bra för laget, säger Fredrik Andersson.