Motståndarna jublar över comebacken

”Det är bra för elitserien”

HOCKEY

Peter Forsberg och Markus Näslund gör comeback i Modo. Då jublas det i de andra elitserieklubbarna.

– Det är bra för elitserien. Det är två namn som förhoppningsvis gör elitserien ännu intressantare och drar folk till arenorna, säger Thomas Johansson, klubbdirektör i Timrå.

Johansson tillhör dem som, med tanke på hur elitserietabellen ser ut, borde sucka djupt över nyheten. Modo, sist i tabellen, har just Timrå precis ovanför sig.

– Det är klart att Modo blir bättre med de här killarna i laget, men det är inte bara Modo vi konkurrerar med, det är tolv lag till, säger han.

Inte heller kan Timrå räkna in fler åskådare till hemmamatcherna mot Modo.

– Normalt sett har vi ändå fullt hus mot Modo, men det är klart att det ökar trycket ännu mer. Det är kul, säger Johansson.

Djurgårdens klubbdirektör Tommy Engström tycker också att det är bra för produkten ishockey att de två profilerna Forsberg och Näslund ansluter.

– Om man utgår ifrån att de två höjer kvalitén på elitserien är det självklart bra för alla klubbar. Och de höjer intresset för ishockey också, säger han.

”Ett väldigt stort intresse”

Djurgården mötte Modo hemma när Forsberg spelade tre matcher för Modo i september.

– Men jag vet inte hur många extra som ”Foppa” drog till Hovet. För vi hade en ”drive” och hade för avsikt att fylla arenan ändå. Men under det senaste lockoutåret i NHL (då många NHL-spelare spelade i elitserien) var Modo det enda lag som sålde ut Globen. Så det är klart att det är ett väldigt stort intresse kring Peter Forsberg, inget snack om saken.

Djurgården har, till skillnad mot de flesta andra elitserielag, ökat publiksnittet i höst jämfört med i fjol.

– Vi är rätt nöjda med situationen som den är, men det är klart att det blir en extra udd till den hela, säger Engström.

I Brynäs, som väntade på Forsberg och hans Modo till tisdagskvällens match, tror man också på ökat intresse för elitserieishockey tack vare Peter Forsberg och Markus Näslund.

– De kommer nog att dra folk till arenorna i Sverige, det är jag ganska övertygad om, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

TT