Succé för Forsberg i andra comebacken

Tre assist av ”Foppa”

HOCKEY

Peter Forsberg låg bakom det mesta i sin andra comeback för året i Modos tröja.

Tre assist levererade 36-åringen som dominerade isen i 5-1-segern.

– Det är långt kvar fortfarande. En match gör ingen sommar, säger Forsberg i Canal plus.

Modo hade inför matchen mot Brynäs inte vunnit en enda bortamatch under ordinarie matchtid under årets säsong. Den sviten slog Peter Forsberg sönder och samman.

36-åringen assisterade till tre av Modos fyra mål och låg bakom det mesta i 5-1-segern.

”Kändes lite bättre”

– Det kändes lite bättre men vi ska inte dra för stora växlar av det här. Det är bara en match. Nu ska vi hem och jobba vidare men det är skönt att vi får vinna och får lite självförtroende. Det ska bli skönt att spela lite matcher. Jag har ju inte spelat så många de senaste fyra åren, säger Forsberg till Canal plus.

Forsberg inledde matchen med att gräva fram pucken till Magnus Häggström som satte 1-0 i mitten av den första perioden.

I början av den andra var det dags igen. Forsberg bröt i mittzon och iscensatte en kontring. Häggström hängde på, fick pucken perfekt på bladet från ”Foppa” och kunde lägga in 2-0 i öppet mål.

”Kört på kvällarna”

Per-Åge Skröder stack emellan med 3-0 innan Peter Forsberg kyligt assisterade Per Svartvadet till 4-0 i spel fem mot tre.

Matchen slutade 5-1 efter att Juuso Hietanen reducerat för Brynäs och Magnus Häggström satt sitt tredje för kvällen i öppen kasse. Trots succén var Forsberg som vanligt försiktigt positiv efter matchen.

– Det är fortfarande långt kvar. En match gör ingen sommar, säger Forsberg.

– Det kändes absolut inte bra efter Karjala och då var jag inte nöjd överhuvudtaget. Nu har jag varit hemma och jobbat stenhårt med sulor för att få till det. Jag har kört på kvällarna och försökt få till det och det blev lite bättre i dag.

”Vet inte ens var grabbarna åker”

Forsberg säger att han nu ser fram emot att få spela regelbundet. Att framtiden nu är i Modo råder det inget tvivel om.

– Men det ska bli skönt att komma in i ett lag. Jag har ju inte spelat i en PP-femma och vet inte ens var grabbarna åker på isen. Det ska bli kul att spela in sig och veta var alla är.

Peter Forsberg har nu gjort sju poäng på sina fyra matcher i årets elitserie. Det ger ett poängsnitt på 1,75, att jämföras med poängligaledaren Johans Davidssons snitt på 1,55.

FAKTA

MATCHFAKTA:

Brynäs–Modo 1–5 (0–1, 0–3, 1–1)

Första perioden: 0–1 (11.05) Magnus Häggström (Peter Forsberg, Per Hållberg).

Andra perioden: 0–2 (4.04) Magnus Häggström (Peter Forsberg), 0–3 (6.59) Per–Åge Skröder (Mats Zuccarello–Aasen, Daniel Sondell), 0–4 (12.51) Per Svartvadet (Peter Forsberg, Per–Åge Skröder) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–4 (3.40) Juuso Hietanen (Andreas Dackell, Ove Molin) spel fem mot fyra, 1–5 (16.35) Magnus Häggström (Per Svartvadet) mål i tom kasse.

Skott: 20–24 (4–6, 5–14, 11–4).

Utv, Brynäs: 4x2. Modo: 4x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 6 237.

ARTIKELN HANDLAR OM