Foppa ödmjuk efter succén: Foten blir nog aldrig 100-procentig

HOCKEY

GÄVLE Peter Forsberg accepterar högerfoten.

Och han vet äntligen hur den fungerar.

– Jag har inlägg och nu börjar jag känna foten faktiskt, säger Forsberg.

Foten alla pratar om.

I tio års tid har Peter Forsberg haft problem med att få skridskorna att sitta bra på fötterna. Speciellt är det högerfoten som glappat i skridskon. Efter flera operationer är Forsberg nu överens med högerfoten.

– Jag börjar förstå hur min fot fungerar. Den blir nog aldrig 100-procentig och den kommer alltid vara konstig, men nu drar den inte ihop sig och det är bra, säger Forsberg.

Han använder inlägg i den högra skridskon för att foten ska fungera bättre. Likaså lindar han foten och försöker ge den så starkt stöd som möjligt.

”Vill inte strula”

Men foten, eller hela Forsberg för den delen, blir inte så bra att han vågar sig på spel i NHL den här säsongen.

– Jag kände efter Karjala att jag var osäker. Ville inte åka till NHL, eller någon annanstans, och strula. I NHL hade jag tagit upp utrymme under lönetaket och det kändes osäkert. Jag har ju strulat i sex års tid faktiskt och det kändes säkrast att spela hemma, säger Forsberg.

Nu blir det Modo hela säsongen.

Och OS. Och VM.

– Är jag bara frisk och spelet fungerar är jag intresserad. har bara tackat nej till VM en gång, 1994. Men vi ska ta en match i taget. Jag vet hur det kan gå och det är en lång väg kvar, säger Forsberg.