Stjärnorna i hemligt möte för att säkra planen: Spela ihop

Foto: Magnus Sandberg/Montage
HOCKEY

GÄVLE Peter Forsberg och Markus Näslund ska lyfta Modo bort från kvalserieträsket.

Deras plan hela tiden: spela i samma kedja.

– Vi träffades innan helgen och pratade ihop oss, säger Peter Forsberg, 36.

Efter Karjala Tournament var Peter Forsberg negativ till att fortsätta hockeykarriären. Men efter att ha funderat några dagar fick han tillbaka hungern och spelsuget.

Han träffade även kompisen och hockeypensionären Markus Näslund och i samma veva föddes planen att spela i samma kedja i Modo och att föra klubben till säker mark i tabellen.

Målet: slutspel

Forsberg träffade Markus Näslund, innan denne åkte iväg på välgörenhet med NHL:s spelarfack, och då iscensattes en plan som ska sluta med att Modo spelar slutspel i mars och april.

– Vi har snackat lite och vi har alltid velat ställa upp för Modo. Det ville nog alla grabbar som kommer från Örnsköldsvik. Vi har Modo att tacka för vår hockeyutbildning, säger Peter Forsberg efter segern mot Brynäs i går kväll.

”Passar bra ihop”

Planen är att Peter Forsberg och Markus Näslund ska spela ihop i samma kedja.

Forsberg som framspelaren – Näslund som avslutaren.

– Vi kommer nog att passa bra ihop. Han är en duktig spelare och det är kul att han också gör comeback, säger Peter Forsberg.

På mötet pratade bland annat de båda om kontrakten med Modo och där gick Markus Näslund in och markerade var han stod.

– Markus sa direkt att han skulle spela gratis. Det var bara att hänga på, säger Forsberg och ler åt den snabba löneförhandlingen med Modo.

I somras avsade sig Markus Näslund sitt andra år med New York Rangers värt 25 miljoner kronor. Forsberg valde att inte gå till NHL eller KHL och gick därmed miste om minst lika mycket pengar. Tillsammans offrar duon alltså runt 50 miljoner kronor för Modos skull.