Modos stjärna haltade blodig ut från Hovet

Skar upp benet på skridsko

Foto: PPV
HOCKEY

När Modo trodde sig vara på gång efter den horribla säsongsinledningen skadade sig först Peter Forsberg och på torsdagen även NHL-nyförvärvet Tomas Mojzis.

Backen skar upp benet på en motståndarskridskoi mötet med Djurgården och haltade blodig ut från Hovet.

Backen kunde ändå komma tillbaka in i spel i matchen som slutade 2–2.

– Vi får vara nöjda med en poäng, säger Markus Näslund i PPV.

Modo fick ett lyft när Peter Forsberg, för andra gången i år, valde att plocka ner skidskorna från hyllan och försöka med en ny comeback. Men en revbensskada stoppade stjärnan från spel mot Djurgården.

Använde klubban som käpp

Oturen fortsatte för Modo när backen Tomas Mojzis fick bryta matchen med en skada. Tjecken skar upp benet på en motståndarskridsko. Han undersöktes först i båset men han haltade sedan, med klubban som käpp, ut till omklädningsrummet.

Mojzis kunde återvända in i spel och Modo kunde bärga en poäng efter ett omdiskuterat mål. Andreas Molinder styrde in ett fladdrande skott från Per Svartvadet men domaren Niclas Johansson signalerade för spelare i målområdet och underkände målet.

Omdiskuterat mål

Efter diskussioner med de assisterande domarna så ändrade sig sedan Johansson och pekade för mål, till stor ilska hos hemmapubliken och Djurgårdsspelarna. Reprisbilderna visar att Markus Näslund står i målgården när pucken går in men att han inte påverkar spelet.

Målet godkändes och betydde 1-1. Lagen följdes sedan åt fram till 2-2 och matchen gick till förlängning som blev mållös.

– Det är ganska rättvist. De spelade ut oss totalt i första och det kunde ha stått 3-0 till dem. Så vi får kanske vara nöjda med en poäng, säger Markus Näslund i PPV.

Trots att lagets svit på två raka vinster bröts så var Näslund nöjd.

– Det är ett helt nytt Modo. Det är ett annat självförtroende och driv i laget. Vi spelar bättre som lag, har fortfarande en del att putsa på men det går åt rätt håll, helt klart, säger Näslund.

FAKTA

MATCHFAKTA:

Djurgården–Modo 2–2 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (9.23) Andreas Engqvist (Jacob Josefson, Timmy Pettersson) spel fem mot fyra, 1–1 (12.23) Andreas Molinder (Per Svartvadet, Hannu Pikkarainen).

Andra perioden: 1–2 (13.00) Mats Zuccarello–Aasen.

Tredje perioden: 2–2 (9.01) Kyle Klubertanz (Marcus Krüger, Andreas Engqvist) spel fem mot fyra.

Skott: 37–30 (13–7, 16–13, 7–5, 1–5).

Utv, Djurgården: 4x2. Modo: 5x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 8 094.