Foppa tränade med Modo

Kommer att spela välgörenhetsmatch på tisdagen

HOCKEY

Peter Forsberg har varit skadad länge och har genomgått en operation.

Ett tag såg det ut som att han inte skulle komma till spel igen men på måndagen var han med när Modo hade sin första isträning.

Stjärnan meddelade också att han kommer att spela på tisdag när välgörenhetslaget Icebreakers gör sin första match.

– Det har känts riktigt bra och jag är spelsugen, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

Peter Forsbergs fotskada förstörde större delen av förra säsongen och i maj genomgick han en operation.

På måndagen var han med när Modo gjorde sin första isträning, tillsammans med flera stora stjärnor, däribland Tobias Enström, Alexander Steen, Mats Zuccarello Aasen och Victor Hedman.

– Att de här killarna är med och kör är bara bra, säger assisterande coachen Andreas Johansson till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det handlar om oerhört seriösa och ambitiösa killar, som driver upp tempot som sådant.

Spelar välgörenhetsmatch

Träningen gick bra och Forsberg meddelade att han kommer att vara med när välgörenhetslaget Icebreakers spelar match i Ramsele på tisdagen.

– Det är just sådana orter som är så viktiga för ishockeyns överlevnad. Ramsele har alltid fått fram fina talanger och där finns ju också Niklas Sundströms hockeyskola, säger han till klubbens hemsida.

Icebreakers spelar hockey för att samla in pengar till handikappade och sjuka barn i Västnorrland. I årets lag kommer även spelare som Nicklas Bäckström, Tobias Enström, Fredrik Modin, tvillingarna Sedin, Jacob Markström, Alexander Steen, Samuel Påhlsson, Mattias Timander, Niklas Sundström och Per Svartvadet.

– Hur kul som helst, så här bra lag har vi aldrig haft tidigare, säger Forsberg.