Modo värvar NHL-tränare

Luongos målvaktscoach ska hjälpa Tarkki

HOCKEY

Målvaktsspelet har varit ett problem för Modo hela säsongen.

Nu tar klubben hjälp av Ian Clark – tränaren som gjorde Roberto Luongo till en världsmålvakt – för att hitta en lösning på det.

– Han kommer att bli en stor tillgång, säger general managern Markus Näslund.

Foto: PIC-AGENCY
Modos målvakt Tuomas Tarkki var bra mot Skellefteå och släppte bara in en puck. Nu får han tränarhjälp från NHL.

Varken Tuomas Tarkki eller Nicklas Dahlberg har övertygat den här säsongen och Markus Näslund första åtgärd som general manager i klubben var att sparka målvaktstränaren Tomas Bjuhr.

Tränat flera stjärnor

I går anlände hans efterträdare Ian Clark till Örnsköldsvik.

Kanadensaren har tidigare varit målvaktstränare i Florida Panthers, Vancouver Canucks samt det kanadensiska juniorlandslaget och bland annat jobbat med superstjärnor som Roberto Luongo, Cam Ward, Marc-André Fleury och Marty Turco.

– Det är viktigt för målvakterna på den här nivån att ha någon som kan ge dem feedback eftersom de spelar en så viktig roll och jag är övertygad om att han kommer bli en stor tillgång, säger Markus Näslund och tillägger:

– Han hade egentligen tänkt ta ett sabbatsår från ishockeyn och det här är bara en kortsiktig lösning för han kommer att träna något NHL-lags målvakter nästa säsong men han gick med på att komma hit i några veckor för att utbilda våra tränare och jobba med våra målvakter.

”Inte byta spelstil”

Under matchen mot Skellefteå satt Ian Clark på läktaren och specialstuderade Tuomas Tarkki.

– Han gjorde en bra match men samtidigt fick bra hjälp av utespelarna, säger Ian Clark och fortsätter:

– Ingen målvakt är fullärd och det finns alltid saker som kan förbättras men jag kommer inte begära att han eller Nicklas (Dahlberg) ska byta spelstil utan tänker bara försöka finslipa vissa detaljer. Jag tycker till exempel att Tuomas måste bli lite mer aktiv med sina händer.

ARTIKELN HANDLAR OM