Utmanar ”världens roligaste ögonblick”

Hockeystjärnan: Visste att jag skulle svettas

Foto: Canal Plus
HOCKEY

Fotbollslegendaren Robert Prytz svettades ymnigt i VM-studion 1994, något som utsetts till världens roligaste ögonblick av Filip och Fredrik.

I kväll är frågan om inte hockeystjärnan Anders Eriksson slog det.

– Jag kom in, var väldigt stressad och sedan täpper de till alla porer med smink, säger Eriksson till Sportbladet.

Foto: Canal Plus Sport

Efter matchen mot Djurgården slängde sig veteranen Anders Eriksson in i en bil för att medverka i Canal Plus hockeystudio. En stressad 36-åring svettades sedan ymnigt i sändningen igenom och tvingades torka ansiktet med sin genomblöta tröjärm.

Road av jämförelsen

Händelsen påminner om Robert Prytz klassiska TV-insats i VM-studion 1994. Fotbollsspelaren svettades då så dropparna rann, ett klipp som blev utsett till ”världens roligaste ögonblick” i Filip och Fredriks TV-program 100 höjdare på Kanal 5. Nu har Prytz fått en konkurrent.

– Haha, jag har faktiskt inte sett det klippet, säger Eriksson.

Vad hände?

– Jag kom in och var stressad och de skrek bara ”två minuter, två minuter”. Sedan täpper de till alla porer med smink också. Jag tycker synd om alla kvinnor, skrattar Eriksson om sin insats.

Hur upplevde du själv sändningen?

– Jag visste direkt att nu kommer jag börja svettas och så fort du tänker på det börjar det. Man är bara mänsklig. Jag var uppspelt efter matchen och fick skynda mig. Men jag tycker annars att det gick helt okej.

Är du sugen på en framtid inom TV?

– Frun säger att jag mumlar för mycket så det blir nog inget.

ARTIKELN HANDLAR OM