Kvartssamtalet tände Hedman

Challe tog ett snack med busen: ”De sa åt mig att tänka mig för”

HOCKEY

Tuffingen Anton Hedman var länge elitseriens mest utvisade spelare men efter ett kvartssamtal med tränarduon Challe Berglund och Andreas Johansson har han hållit sig borta från utvisningsbåset.

– De sade åt mig att tänka mig för lite mer och jag försöker göra det nu för jag vet att domarna håller ögonen på mig, säger han.

Foto: scanpix
Kan mer än slåss Anton Hedman spelade med en skarvning snyggt fram till Nicklas Danielssons 2–0-mål i andra perioden.

Det har varit en minst sagt turbulent säsong för Anton Hedman som har hamnat i blåsväder flera gånger.

Det började med en vårdslös tackling på Christoph Schubert och fortsatte med en ful armbågstackling i ansiktet på Andreas Holmqvist som knäckte näsbenet. Det kostade honom tre matchers avstängning och när han hamnade i slagsmål med Michael Holmqvist några veckor senare blev han avstängd i ytterligare två matcher av disciplinnämnden. Sedan dess har han dock försökt att hålla sig i skinnet.

”Hade ett snack”

– Jag hade ett snack med tränarna för ett tag sedan, säger han och tillägger:

– De vill inte att jag skulle sluta spela fysiskt. Tvärtom. Det var det Modo värvade mig för att göra och jag kan inte ändra spelstil utan måste fortsätta att smälla på och stå upp för mina lagkamrater. Men de sade åt mig att tänka mig för lite mer och jag försöker göra det nu för jag vet att domarna håller ögonen på mig.

Du tycker att du bestraffas hårdare än andra?

– Det är så det känns. Händer det något på isen och domarna ser att jag är inne så verkar det som att de tar för givet att det är jag som har gjort något dumt.

Har alla skriverier och allt snack påverkat dig?

– Inte alls så mycket som en del verkar tro, men jag tycker att det har tagit alldeles för stora proportioner i media. Jag har bara gjort en riktigt ful sak den här säsongen och det var den där tacklingen på Andreas Holmqvist.

Snyggt assist

Anton Hedman visade att han kan mer än att bara tacklas och slåss i gårdagens match mot Frölunda och stod för en läcker skarvpassning till Nicklas Danielsson 2–0-mål i slutet av den andra perioden.

ARTIKELN HANDLAR OM