Skröder rasar: ”Vi blev rånade”

Bortdömt mål kostade Modo segern: Helt jävla ofattbart

HOCKEY

Ett bortdömt mål kostade Modo matchen mot Färjestad och fick Per-Åge Skröder att rasa mot Ulf Rönnmark och Patrik Sjöberg.

– Vi blev rånade, säger han.

INGET mål Domare Ulf Rönnmark godkände inte Modos 3–2-mål i matchen mot Färjestad.

Matchen stod och vägde vid ställningen 2–2 när Byron Ritchie vände bort fyra Färjestadsspelare och frispelade Per-Åge Skröder, som forcerade in pucken bakom Alexander Salak.

Målet godkändes dock inte av domarduon Ulf Rönnmark och Patrik Sjöberg. Eftersom norrmannen åkte på målvakten vägrade de att låta videodomaren granska det – trots vilda protester från Modolägret.

– Vi blev rånade, säger Per-Åge Skröder med en suck och tillägger:

– Jag tycker det var solklart. Pucken hade redan passerat mållinjen när deras målvakt ramlade omkull. Det är helt jävla ofattbart hur de kunde vara så säkra på att det inte var mål. Nu för tiden brukar ju domarna ringa och kolla det mesta men de gick inte ens att prata med dem efteråt.

’Gjorde helt rätt’

Alexander Salak:

– Det var inte något snack om saken. Domarna gjorde helt rätt som inte godkände målet för han körde över mig. Han ska vara glad att han inte blev utvisad för det.

Strax därefter gjorde Christian Berglund det matchavgörande 2–3-målet.

– Vi spelade inte särskilt bra men det känns ändå surt för det hade kanske blivit en helt annan match om vårt 3–2-mål inte blivit bortdömt, säger Per-Åge Skröder.

ARTIKELN HANDLAR OM