Mållöst Modo tror på hoppet: ”Vi fixar det”

HOCKEY

Ö-VIK. Modo hotas av kvalseriespel efter strafförlusten mot Luleå. Krislaget vägrar dock att ge upp.

– Vi är bättre än såväl AIK som Frölunda, Södertälje och Timrå och jag är helt övertygad om att vi kommer fixa det, säger Ladislav Nagy.

Foto: SCANPIX
Anders Nilsson stoppar Nagys straff.

Modo hade chansen att koppla greppet om den åttonde och sista slutspelsplatsen hemma mot Luleå men förlorade på straffar och halkade i stället under kvalstrecket. Stämningen i omklädningsrummet var dämpad efter matchen.

– Det är så jävla frustrerande. Vi hade hur många chanser som helst och borde ha gjort åtminstone två-tre mål men deras målvakt (Anders Nilsson) var helt makalös, säger Ladislav Nagy.

Slovaken var en av många målsumpare blev syndabock i straffläggningen.

”Vi måste vinna”

– Jag försökte dra honom och sätta pucken mellan benen men tappade den. Jag vet inte vad fan det är som är fel, i vanliga fall brukar jag sätta ungefär hälften av mina straffar, men nu har jag missat sex i rad. En sak är i alla fall säker, jag tänker inte lägga fler den här säsongen.

På lördag väntar en riktig ödesmatch borta mot AIK.

Det räcker dock inte med poäng för att säkra ett nytt elitseriekontrakt utan antingen Frölunda eller Södertälje måste tappa poäng i den sista omgången.

– Det blir jättetufft men vi är bättre än såväl AIK som Frölunda, Södertälje och Timrå och jag är helt övertygad om att vi kommer fixa det här.

ARTIKELN HANDLAR OM