”Kritiken är orättvis”

Hedman om stämpeln som våldsam: Jag är missförstådd

HOCKEY

Dagen efter armbågen som bröt Andreas Holmqvists näsa talar nu Anton Hedman ut om smällen.

24-åringen ber om ursäkt till Djurgårdsspelaren men slår samtidigt tillbaka mot kritiken att han skulle vara en ful spelare.

– Jag är missförstådd, säger Hedman till Sportbladet.

Anton Hedman kom fel in i en tackling mot Andreas Holmqvist. När Djugårdaren bytte riktning satte 24-åringen upp armbågen i ansiktet på Holmqvist och bröt näsbenet på motståndaren.

Tar på sig ansvaret

Efter matchen vägrade forwarden kommentera tacklingen men nu talar han ut.

– Jag ville inte kommentera den förrän jag sett den. Nu när jag sett den ser jag att det tar i huvudet så det är inte mycket att snacka om. Det var absolut inte meningen och jag ville verkligen spela matchen men tyvärr blev det som det blev. Ansvaret är mitt men det var inte meningen. Det var en ren reflex att armbågen kom upp, säger Hedman.

Har du pratat med Holmqvist?

– Nej. Jag är ledsen för det som hände men jag vet inte hur mycket min ursäkt betyder för honom. Jag var inte ute efter att skada honom och är ledsen för det som hände såklart. Ansvaret är mitt men det var inte meningen.

”Första gången jag gör något”

Smällen är den tredje omdiskuterade situationen som Anton Hedman är inblandad i bara i år. Tidigare har Modo-forwarden brutit nyckelbenet på Richard Wallin och knockat Christoph Schubert i Frölunda. 24-åringen har fått hård kritik för att vara en ful spelare men det hävdar han är helt felaktigt.

– Det här är första gången jag gör något. Jag har snarare fått beröm för att jag inte tagit några onödiga utvisningar den här säsongen.

Varför finns den bilden?

– Jag tror att pressen gottar sig i mig, att det finns något att skriva om och vill bygga på det. Det har pågått i flera år att jag skulle vara en ful spelare. Men det handlar inte om det. Jag försöker bara spela fysiskt och försöker aldrig skada någon. Nu hände det här men det var en olyckshändelse.

Är du missförstådd?

– Ja, det är jag. Jag spelar fysiskt hockey men jag spelar aldrig fult. Jag tacklar aldrig i ryggen eller spelar fult med klubban. Jag försöker bara spela rejält och hårt vilket är en del av spelet. Men jag åker inte runt och tacklas hela tiden.

Vad tror du om eventuell avstängning?

Jag hoppas att jag får spela så fort som möjligt men jag har ingen aning. Det är upp till Disciplinnämnden. Jag är ledsen för det som hände och är medveten om att det var en ful grej. Jag är ansvarig och kommer få någonting, även fast det inte var meningen.

ARTIKELN HANDLAR OM