Modos mardrömsstart

Timrå gjorde tre mål på tre minuter i derbyt

HOCKEY

Modo öppnade bäst – sedan kom Timrås islossning.

Örnsköldsvikslaget har fått en mardrömsöppning på Västernorrlandsderbyt då man släppte in tre mål på tre minuter i förstaperioden.

Foto: Bildbyrån
Tuomas Tarkki fick inte jubla över någon seger i kväll.

Modo öppnade matchen piggast och fick med sig ett par utvisningar som följdes av hårt tryck på Timråkassen. Målvakten Magnus Åkerlund lyckades dock stå pall.

I det numerära överläget slarvade dock Modo och Timrå kunde kontra. Anton Axelsson var helt ren med Modomålvakten Tuomas Tarkki och gjorde inget misstag. Han gjorde en omvänd Foppa-dragning och la in den vid den vänstra stolpen då klockan stod på 9.37.

– Vettefan vad jag gjorde. Det bara hände, säger Axelsson till Canal Plus.

Tog chansen i power play

Bara två minuter senare var det dags igen.

Timrå må vara seriens sämsta lag i numerärt överläge men i dag tog man chansen direkt man fick den. Modo fick ett lagstraff då man hade för många spelare på isen och Timeås Ilkka Pikkarainen satte ett handledsskott som inte såg helt otagbart ut för Tarkki.

Videogranskning

Otagbart var inte heller 3–0-målet efter 10.40. Martin Röymark sköt ett handledsskott som gick via Tarkki, i stolpen, tillbaka på Tarkki och sedan dansade pucken in och förbi mållinjen. Videogranskning fick avgöra att pucken hade tagit sig över linjen innan Tarkki lyckades vispa undan den. 3–0 var ett faktum.

Derbyt spelas i ett högt tempo, det är livat på läktarna och även spelarna visar känslor. Bland annat har Timrås Pikkarainen haft ett par duster med Modos tuffing Ole-Kristian Tollefsen.

Modo har haft det spelmässiga övertaget och ledde skotten med 14–9 efter första perioden. Trots det var det alltså Timrå som ledde målen med 3–0.

ARTIKELN HANDLAR OM