Tre nyförvärv klara för Modo

En före detta NHL-back, en lovande center och en forward på try out klara för spel i Örnsköldsvik

Foto: Foto: BILDBYRÅN.
Fredric Andersson lämnar Södertälje för spel i Modo.
HOCKEY

Modo bygger vidare inför den kommande säsongen.

I dag presenterades fyra nyförvärv – NHL-meriterade backen Thomas Pöck, centern Fredric Andersson, talangen Janos Harí och forwarden Johan Ryno.

Den senaste har skrivit på ett try out-kontrakt.

Den nyligen avslutade säsongen höll på att sluta med degradering till allsvenskan för Modo.

Tanken är att den kommande inte ska göra så, och i dag presenterades tre nyförvärv som ska stärka truppen.

29-årige backen Thomas Pöck som skrivit på för 1+1 år och som närmast kommer från spel i schweiziska ligan och Rapperswil. Pöck har spelat med både New York Rangers och New York Islanders.

– En allroundback som vi hoppas och tror ska passa in i vårt lagbygge. Han har gjort totalt över 100 matcher i NHL och har kvalitéer som vi hoppas ska passa bra i elitserien, säger klubbens General Manager Markus Näslund i ett pressmeddelande.?

Värvar från allsvenskan

Som Sportbladet avslöjade i tisdags har även 22-årige centern Fredric Andersson skrivit på för två år i klubben. Andersson kommer närmast från Södertälje.

– En duktig skridskoåkare med bra inställning. Vi tror mycket på Fredric. En oöm kille som gör sitt yttersta för laget i alla lägen. Vi känner att det finns stor utvecklingspotential i honom och är mycket glada över att han valt att fortsätta sin karriär i Modo, säger Näslund.

Och 24-årige forwarden Johan Ryno har skrivit på ett try out-kontrakt. Ryno spelade senast med Oskarshamn i allsvenskan.

– En intressant spelare. Johan har en stark säsong bakom sig i Oskarshamn och vi är glada över att vi lyckats få till den här överenskommelsen. Nu får vi möjligheten att känna på varandra och det är bra, säger Näslund.

På eftermiddagen kom det fjärde nyförvärvet. 18-åringen Janos Harí har skrivit ettårskontrakt med klubben.

Ungraren har tidigare spelat i Färjestads J18-lag, men har spenderat de senaste säsongerna i kanadensiska juniorligan QMJHL.

– De har något bra på gång, med en bra satsning känns det som, att få en chans att ta plats i a-laget var det som fällde avgörandet, säger han till hockeysverige.se.

ARTIKELN HANDLAR OM