Modos strategi: Värva från NHL

Näslund: Vi kommer att
vänta ut spelare därifrån

Foto: SCANPIX
Linus Klasen, T.J. Hensick, Darren Haydar och Oscar Möller.
HOCKEY

Markus Näslund, Peter Forsberg och Ulf Samuelsson har planen klar för att ta nysatsande Modo tillbaka till toppen.

NHL-spelare ska in i truppen.

– Vi kommer att vänta ut spelare som kan bli aktuella därifrån, säger Näslund till Sportbladet.

I vintras tog Markus Näslund över som general manager i krislaget Modo, och efter säsongen – som höll på att sluta i degradering – har han fått med sig de gamla NHL- och Tre Kronorlegendarerna Peter Forsberg och Ulf Samuelsson på tåget.

Nu förfogar Ö-viksgänget över elitseriens mest respektingivande ledarstab – och den nya Modotrojkan hoppas kunna värva till sig en lika imponerande spelartrupp.

”Har en plan...”

Och det är NHL man siktar in sig på.

– Vi kommer att vänta ut spelare som kan bli aktuella därifrån. Så är det, bekräftar Markus Näslund för Sportbladet.

– I och med att vi spelade kvalserien har vi halkat efter lite grann jämfört med de andra elitserieklubbarna, men jag är inte orolig för att vi inte ska få ihop ett slagkraftigt lag. Vi har en plan för hur vi ska forma truppen och den tänker vi följa.

Oscar Möller aktuell

Ett flertal spelare från NHL har redan kopplats samman med Modo, däribland Linus Klasen, T.J. Hensick och Darren Haydar.

Enligt Sportbladets källor väljer Klasen, vars löneanspråk uppgår till 250 000–300 000 kronor, mellan Örnsköldsviksklubben och HV 71.

Sportbladet kan även avslöja att Los Angeles Kings svenske forward Oscar Möller, som mestadels fått hålla till i farmarligan, återfinns på Modos önskelista.

Näslund vill dock inte kommentera några namn.

– Jag får så mycket samtal hela tiden och det är ingen idé att jag säger det ena eller det andra om det eller den. Ni får se vilka spelare vi tar in, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM