”Känner mig inte som en hjälte”

Sänkte Färjestad

HOCKEY

Heroiska backar och Mikael Tellqvist i storform.

Tack vare det kunde Modo besegra Färjestad med 2–1 på bortaplan.

– Jag känner mig inte som en hjälte, sade Tellqvist efter sina 43 räddningar.

Färjestad hyllade sina JVM-vinnare Jonas Brodin, Oscar Klefbom och Erik Thorell före nedsläpp i Karlstad – och det var i stort sett enda gången publiken fick anledning att applådera hemmaspelarna.

Efter att hyllningarna var avklarade var det gästerna som dominerade rejält i första perioden. Morten Madsen gav Modo ledningen i numerärt underläge när han lätt skrinnade ifrån Magnus Nygren, som legat sjuk i veckan och bröt matchen tidigt, och lurade Cristopher Nihlstorp.

Modo ökade på i numerärt överläge. Thomas Pöck sköt ett rappt skott från blålinjen som smet in via Färjestadsbacken Anton Grundel.

Scenförändring i andra

I andra periodens upptakt bjöds en rejält scenförändring. Färjestad kom ut och höjde tempot vilket också gav utdelning. Anders Bastiansen serverades öppet mål av Stefan Meyer och gjorde inget misstag när han sköt 1–2.

Färjestad fortsatte att pressa och sköt skott på skott mot Mikael Tellqvist även i tredje perioden.

Men någon kvittering kom aldrig.

Och när slutsignalen ljöd hade den före detta landslagsmålvakten räddat inte mindre än 43 skott.

– Jätteskönt. Vi är kort på backar och de som spelar gör ett otroligt bra jobb. De sliter, kriger och täcker skott, sade 32-åringen nöjt.

Modo hade höstens match i Karlstad i minne, då klev de ut med en 1–0-ledning i andra perioden men förlorade till slut med 1–3.

– Vi pratade om hur Färjestad kom ut starkt i andra och lyckades vända då. Vi ville inte att det skulle hända igen, sade Modotränaren Ulf Samuelsson.

"Riktigt skön seger"

Och så blev det alltså inte. Mycket tack vare Mikael Tellqvist och i ärlighetens namn ganska många uddlösa avslut av hemmaspelarna.

– Jag är för gammal för att känna mig som en hjälte. Men det var en riktigt skön seger och kanske hade vi inte vunnit om jag inte tagit alla skott, sade Tellqvist.

Färjestads assisterande tränare Leif Carlsson ville glömma matchen så snabbt som möjligt efteråt.

– Nu måste vi ta oss samman och gå vidare, sade han efter lagets andra raka förlust.

FAKTA

Färjestad–Modo 1–2 (0–2, 1–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (7.43) Morten Madsen (Jonas Ahnelöv) spel fyra mot fem, 0–2 (11.23) Thomas Pöck (Rob Schremp, Nicklas Danielsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (4.46) Anders Bastiansen (Stefan Meyer, Martin Sevc).

Skott: 44–31 (14–17, 17–8, 13–6).

Utv, Färjestad: 5x2. Modo: 4x2, 1x10.

Domare: Mikael Nord, Arboga, Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 6 410.

TT