Tellqvist hyllas – av Färjestad: ”Han spelade fantastiskt”

HOCKEY

KARLSTAD. Han storspelade och fick en matchhjältestämpel.

Då hyllades Mikael Tellqvist av sin motståndare.

– Han var fantastiskt bra och visade att han är en av elitseriens bästa målvakter, säger FBK-keepern Cristopher Nihlstorp.

Foto: Foto: Scanpix
Mikael Tellqvist släppte in en puck – sen spikade han igen.

Modo har inlett en tuff bortamatchturné. Och den startades på bästa sätt. Mål i boxplay (!) och powerplay i första perioden räckte hela vägen – trots att Färjestad låg på med ett hårt forecheckande och matade 44 skott mot Mikael Tellqvist.

Men Modo-keepern släppte bara in en fullträff och spikade sedan igen.

Då hyllades han av motståndaren.

– Tellqvist var fantastiskt bra. Han är en av elitseriens bästa målvakter och det visade han verkligen mot oss. Jag berömde honom direkt efter matchen, säger Färjestadsmålvakten Cristopher Nihlstorp.

”För gammal för att vara hjälte”

Mikael Tellqvist själv kunde inte vara annat än nöjd efter sitt storspel.

– Jag är jättenöjd med min insats i dag (läs: i går). Men det jag är mest nöjd över är att vi lyckades ta tre poäng. Det var viktiga poäng för oss med tanke på var vi ligger i tabellen, säger han.

Matchhjälten lyfter även fram tändvätskan man som målvakt får per automatik i en bortamatch mot FBK.

– Det är alltid speciellt att möta Färjestad. Det kommer jag ihåg från tiden i Djurgården. Då var det FBK och AIK man såg fram emot att möta. Det är alltid tuffa matcher i Karlstad och då är det extra skönt att vinna.

Känner du dig som en matchhjälte?

– Nej... Jag är för gammal för att känna mig som en hjälte. Det blev ju en del räddningar och det är alltid roligt. Men det är våra tre poäng som jag är mest glad över, säger Tellqvist.

Nu fortsätter Modos tuffa bortaturné med streckmatcher mot AIK och Linköping.