Tuffingens ”kvartsamtal” tände Modos stjärnduo

Från iskalla till glödheta: ”Jag var mest besviken på Axelsson & Schremp”

HOCKEY

Attacken mot stjärnorna blev vändningen för Modo.

I november ställde Ole-Kristian Tollefsen lagkamraterna Dick Axelsson och Rob Schremp mot väggen och krävde en attitydsförändring.

– Man måste ta tag i det innan det blir ett för stort problem, säger lagkaptenen.

Sedan dess är Modo hetaste i elitserien.

Efter det första landslagsuppehållet i november är Modo det formstarkaste laget i elitserien. På 18 matcher har det blivit 34 poäng.

I går kördes AIK över med klara 6–3, en seger som tog upp Modo på en slutspelsplats.

Annat var det för två månader sedan.

Modo fick en tung inledning på elitserien och vid uppehållet för Karjala Cup låg laget på en kvalserieplats med tio poäng upp till slutspelsstrecket.

Frustrationen i truppen var stor. Två av lagets bäst betalda spelare, Dick Axelsson och Rob Schremp levererade inte alls som förväntat.

Enligt vad Sportbladet erfar tyckte stora delar av den övriga spelargruppen att både Schremp och Axelsson hade problem med attityden – både på och vid sidan av isen. Och att de inte jobbade tillräckligt hårt för laget.

Uppgifter som inte förnekas av lagkaptenen Ole-Kristian Tollefsen:

– Jag kan helt ärligt säga att vi hade spelare som inte gjorde vad de skulle. Nu har spelarna som tog det lite lugnt i starten förstått att alla måste bidra för att det ska gå bra.

”Tog ett snack med mig”

Tollefsen bekräftar att han öga mot öga tog ett snack med både Schremp och Axelsson. Han ställde de båda stjärnspelarna mot väggen och krävde en förändring.

– Det var inte bara de, men visst var det de två du nämner som jag var mest besviken på. Då är bättre att ta det snacket på en gång även om det inte är så jäkla kul att prata om det. Men man måste ta tag i det innan det blir ett för stort problem.

Ert snack verkar ha gett resultat.

– Ja, jag tycker de jobbar hårt varje dag och går in med en annan attityd och visar att de vill vara med här.

Dick Axelsson berättar om mötet med lagkaptenen:

– Det stämmer mycket väl att han tog ett snack med mig och jag tog åt mig mycket. Han ville att jag skulle jobba hårdare och sticka in näsan lite mer och ta en smäll. Inte bara åka runt och hoppas att det ska komma en chanspuck.