– De ligger och grinar hela tiden

Janos Hari till attack mot Järnkrok och Silfverberg

HOCKEY

GÄVLE. Mötet mellan Brynäs och Modo slutade med kaos.

Efter matchen gick Janos Hari till frontalangrepp mot Brynäs stjärnforwards Calle Järnkrok och Jakob Silfverberg.

– Brynäs är absolut gnälligast i hela serien och Silfverberg och Järnkrok ligger och grinar på isen hela tiden, säger Modos landslagsforward.

Foto: PIC-AGENCY
Efter slutsignalen utbröt ett kaosartat slagsmål.

Matchen mellan Brynäs och Modo blev smågrinig och urartade med tre matchstraff i samband med slutsignalen. Bråket startade efter att Modos ungerske landslagsforward Janos Hari satte in en sen tackling på Brynäs Mattias Ekholm.

Enligt Hari var attacken en hämnd för en händelse i samband med Brynäs sena segermål.

– Han (Ekholm) åkte och hånade vårt bås efter målet, säger Hari.

”Skrattar åt mig”

Ekholm var helt oförstående till Haris utspel.

– Jag vet inte vad han pratar om. Vi firade vårt mål och min intention var verkligen inte att håna någon.

Matchen var på väg mot förlängning, men med knappt två minuter kvar åkte Modos lagkapten Ole-Kristian Tollefsen på en utvisning efter att ha knuffat in Calle Järnkrok i den egna buren. Samme Järnkrok avgjorde sedan matchen genom att göra 4–3 när 45 sekunder återstod.

– Det säger ganska mycket att han (Järnkrok) ligger och skrattar efter att jag knappt nuddat honom. Men det är sådana de är och det tycker man kanske att domarna borde ha koll på, säger Tollefsen.

”Blir irriterat”

Janos Hari sågade Brynäs i allmänhet och lagets två största stjärnor i synnerhet.

– Det här var fjärde matchen vi möts och de åker runt och filmar hela matchen. De grinar och klagar på domaren och då blir det irriterat till slut.

Vilka tycker du filmar mest?

– Det är Järnkrok och Silfverberg som bara ligger och grinar och när de ser att domaren inte tar något då jävlar är det full fart igen.

– Hari? Jag har ingen aning om vem det är faktiskt. Vad ska man säga, det är bara att låta honom hålla på, säger Järnkrok.

FAKTA

SÅ STARTADE BRÅKET EFTER MATCHEN

Brynäs vinner tekningen efter 5–3-målet och pucken hamnar hos Mattias Ekholm bakom Brynäsmålet. Janos Hari åker fram och tacklar Ekholm när slutsignalen har gått med ett jätteslagsmål som följd.

Hari, Ekholm och Nicklas Danielsson får matchstraff. Lagen skickas sedan av banan direkt utan den obligatoriska handskakningen.