Tryout-spelare får beröm av Samuelsson

Leksand vann mot Modo

Foto: Scanpix
Ulf Samuelsson.
HOCKEY

Dave Spina kämpar för ett kontrakt i Modo.

Mot Leksand gjorde han ett mål och fick beröm av Ulf Samuelsson.

– Han visar stor hunger, säger Modotränaren, efter 3-2-förlusten.

Dave Spina, 29, har skrivit ett tryoutkontrakt med Modo. Han har fram till den 1 september på sig att visa att han förtjänar en plats i laget. Och det var en laddad 29-åring som åkte till Dalarna.

– Jag tänker mig att det är som en vanlig camp, säger Spina till Allehanda.

– Även om jag spelar väldigt bra kan det ju vara så att de vill ha någon annan spelare. Det är upp till Markus (Näslund) och Ulf (Samuelsson) att bestämma vem som är värd en plats. Jag försöker bara att visa dagligen att jag är det bästa alternativet.

Jon Knuts avgjorde

Dave Spina gjorde mål i sin debut i Modotröjan, men det räckte inte. Leksand vann till slut med 3-2 efter att Jon Knuts gjort det matchavgörande målet.

– Man vet att säsongens första matcher är lite speciella. Det är svårt att hitta den rätta tajmingen i allting men jag tycker att vi gör en helt okej första match, säger Modos tränare Ulf Samuelsson till klubbens hemsida.

Dave Spina är en av dem som får beröm.

– Det är kul att få se de nya killarna i laget och trots att det blev förlust så fick vi ändå en del positiva besked. Nagy visar att han är en spelare av riktigt hög klass. Jag tycker också att Spina visar stor hunger. Junioren Possler visar upp ett spel som gör att han förtjänar fler chanser. På backsidan så är Cumiskey riktigt bra, säger Samuelsson.

ARTIKELN HANDLAR OM