Näslund: Finns inga pengar till ersättare

...men fallet Öhman ger hopp om en comeback

HOCKEY

Skadan på stjärnförvärvet Samuel Påhlsson, 34, skakar om Modo.

Och i dagsläget finns inga pengar att värva en ersättare.

– Blir det aktuellt med något namn får vi väga för och emot och se vad vi kan göra, säger general manager Markus Näslund.

Foto: ROBIN NORDLUND
TAJT Modos Markus Näslund har en svår marknad och en tajt budget att jobba med.

Samuel Påhlsson var Modos tyngsta värvning till den här säsongen. Men den tidigare NHL-centern hann inte ens göra elitseriedebut i sin nygamla klubb innan han blev långtidsskadad.

I samband med ett fyspass direkt efter gårdagens ordinarie isträning brast den ena hälsenan för Påhlsson.

– Ja, det var verkligen ett mardrömsbesked. Det är verkligen jättetråkigt, men nu är det som det är och det är tyvärr sånt som sker ibland, säger Markus Näslund.

Han pratade med Påhlsson i går strax efter att hälsenan hade gått av.

– Han lät samlad, men det är klart att han var besviken.

Nu väntar operation och om läkningen fungerar optimalt kan Påhlsson vara tillbaka efter jul.

– Ja, som jag har förstått det så handlar det i bästa fall om fyra månader, säger Näslund.

Svår marknad

Med bara 23 dagar kvar till elitseriepremiären är skadan på Påhlsson ett dråpslag för Modo.

– Det är inte direkt så att det finns så många spelare lediga som har kapacitet att hjälpa oss. Just nu ligger vi lågt och ser vad som eventuellt dyker upp. Blir det aktuellt med något namn får vi väga för och emot och se, säger Näslund.

Har ni pengar att värva om rätt spelare dyker upp?

– Pengar till en ersättare för Samuel finns inte med i vår budget. Vi får se vad det innebär och i så fall försöka hitta en lösning.

Öhman grejade det

En som drabbats av en i det närmaste identisk skada är Påhlssons tidigare lagkamrat i Modo, Stefan Öhman, som numera spelar i Oskarshamn.

För ett år sedan slet Öhman av hälsenan i samband med en badmintonmatch. Efter tre månader kunde han träna på is och fyra veckor senare spelade han match.

– Den normala prognosen är sex–nio månader, men det går att korta ner läkningstiden rejält. Det viktigaste är att man är noggrann med rehabiliteringen och inte tar några lediga dagar, säger Öhman.

FAKTA

Fem profiler som riskerar att missa elitseriepremiären

Pierre Johnsson, back, Frölunda.

Tvingades till ett ingrepp för att justera en nerv som orsakat smärta i höften. Frölunda hoppas att Johnsson ska vara tillbaka till elitseriepremiären den 13 september.

John Klingberg, back, Skellefteå.

Förra säsongens JVM-back har opererat höften och Skellefteå räknar inte med Klingberg förrän i slutet av oktober.

Lars Jonsson, back, Brynäs.

Gjorde nyligen ett mindre ingrepp i både arm och axel. Brynäs hoppas att Jonsson kan börja träna på is nästa vecka, men det är långtifrån säkert att han är spelklar till premiären.

Niclas Wallin, back, Luleå.

Mycket talar för att 37-åringens hockeykarriär är över. Efter ett flertal hjärnskakningar har kroppen under en lång tid sagt ifrån.

Robin Lindqvist, center, Timrå

25-åringen har genomgått en knäoperation och missar elitseriepremiären, skriver dagbladet.se. Är inte tillgänglig för spel förrän om tidigast fyra veckor.