Enström hoppas få spela med Modo

Tränar med gamla klubben: ”Jag hoppas det löser sig inom de närmaste dagarna”

Foto: AP
Tobias Enström.
HOCKEY

NEW YORK. Han är hemma i Ö-vik och har redan börjat träna med Modo.

Nu hoppas Winnipeg-stjärnan Tobias Enström få spela med sitt gamla lag i elitserien också.

– Det är bara Modo som gäller för mig, så jag hoppas det löser sig inom de närmaste dagarna, säger han till Sportbladet.

Efter Hockeyligans beslut i kväll om att överklaga konkurrensverkets är läget kring NHL-spelarnas vara eller icke vara i elitserien rörigare än någonsin.

Men många av de svenska stjärnorna i Nordamerika hoppas fortfarande att de ska vara välkomna i sina gamla elitserieklubbar.

”Modo som gäller”

Som Winnipegs spelskicklige back Tobias Enström, till exempel.

Han lämnade Kanada för Ö-vik så fort NHL-lockouten bröt ut, har tränat med Modo sedan tidigare i veckan och hoppas få spela med sin gamla klubb.

– Ingenting är klart ännu, vad som än händer måste vi lösa det här med försäkringarna först och de är inte billiga, säger han på telefon från Ångermanland.

– Men det är Modo som gäller för mig, jag har spelat här och trivs väldigt bra i klubben. Så jag hoppas att allt kommer ordna sig inom några dagar.

Allsvenskan ett alternativ

Skulle Marknadsdomslutet mot förmodan gå emot Konkurrensverkets beslut och elitserien därför förbli låsta finns ytterligare ett alternativ för ”Toby Orr”:

Allsvenskan.

– Ja, jag känner att jag måste spela någonstans och jag vill vara i Sverige. Så skulle det bli så får man titta på de alternativen, säger han.