Steen avgjorde

Växjötränaren kritisk mot domarna

HOCKEY

Trots förlusten med 0–2 mot Modo var Växjö-tränaren Jan Karlsson relativt nöjd med sitt lag.

Då hade han desto mer ris att dela ut till domarna.

Att man kan ha olika syn på saker och ting gav Modos tränare Ulf Samuelsson prov på.

När Janne Karlsson hade sågat Patrik Sjöberg och Linus Öhman fick Samuelsson frågan om vad han hade för betyg att dela ut till rättsskiparna.

Samuelsson tog lång tid på sig innan han sa:

– Jag tycker att de skötte sig bra. Jag är inte alls missnöjd med domarna.

”Höj lönen för domarna”

Då replikerade Janne Karlsson:

– Jag förstår det.

Växjös tränare var riktigt upprörd mot domarinsatsen:

– Vi får inget gratis. Jag tycker det är pinsamt, jag tror vi får höja lönen för domarna så de presterar bättre.

– Jan Urbas kommer fri och får en klubba under armen och då får vi höra att där får man ha klubban. Hur fan kan det stämma när han stoppar Urbas från att avsluta riktigt? Jag tycker domarna gör en riktigt dålig insats, men jag är stolt över mina spelare som gör det bra.

Växjös fjärde raka förlust

Matchen var definitivt ingen höjdare. Oväntat att inte ens formstarka Modo kom upp i någon nivå; laget kom ju till spel efter segrar mot HV71 och Linköping. Den senare skalpen togs dessutom efter en mostervändning i sista perioden.

För Växjö är det sämre ställt. Förlusten i Örnsköldsvik var lagets fjärde på raken, och sett till målchanserna finns ingen ljusning i sikte.

Efter en riktigt dålig första period följde en mittenrond som var i det närmaste lika undermålig. Det dröjde till den 19:e minuten i andra innan Växjö skapade sin första målchans. Jan Urbas kom fri med Bernhard Starkbaum, som var med i sidled.

Nytt mål av Steen

I sista perioden fick Modo utdelning i spelformen power play, som laget numera behärskar på ett bra sätt. Ladislav Nagy sköt ett skott som utmärkte Fredrik Norrena räddade, men på returen var finländaren chanslös när Alexander Steen slog till.

Växjö fick sin gyllene poängchans när hemmabacken Kyle Cumiskey besökte utvisningsbåset för andra gången. Janne Karlsson kallade ut Norrena, men trots sex utespelare lyckades laget inte lura Starkbaum, som såg säker ut i Modos kasse.

För Modo bar det upp till fjärde plats i tabellen - för Växjö ser det fortsatt tungt ut.

FAKTA

Matchfakta:

Modo–Växjö 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Tredje perioden: 1–0 (15.11) Alexander Steen (Ladislav Nagy, Mattias Ritola) spel fem mot fyra, 2–0 (19.53) Niklas Sundström (Per–Åge Skröder, Alexander Steen) mål i tom kasse.

Skott: 32–29 (10–10, 14–8, 8–11).

Utv, Modo: 2x2. Växjö: 5x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, Linus Öhlund, Älvsbyn.

Publik: 5 993.

TT/Sportbladet