Här släpper hans Steen-ansikte...

HOCKEY

Från Ste(e)nansikte – till segerglädje.

Håkan Loob och Färjestad kunde jubla efter att Alexander Steen missat avgörande straffen i straffläggningen.

Foto: PIC-AGENCY
Modo-klackens banderoll.

Färjestad har varit en av de tuffaste motståndarna till lockoutade NHL-spelare på korttidskontrakt i elitserien.

Efter att KKV ogiltigförklarat Hockeyligans beslut och Modo berättat att man planerade att plocka in Alexander Steen skrev Färjestads presschef Jörgen Kalitzki en syrlig krönika på klubbens hemsida.

”Tänka långsiktigt”

Modos vd Anders Trollsås sa att han ”aldrig har varit med om något liknande” och Färjestads klubbdirektör gick ut och bad om ursäkt till Modo å Färjestads vägnar.

Men Loob står fortfarande fast vid sin åsikt, att elitserieklubbarna inte bör plocka in NHL-spelare så länge de inte stannar hela säsongen.

– Jag tycker att vi ska satsa på det vi har tänkt från början. Vi måste vara mer rädda om det vi har och tänka långsiktigt, fortsätta följa den tanke som vi har byggt laget kring. Nu tog vi det här beslutet inom Hockeyligan och det står vi bakom, säger han till hockeysverige.se.

Modo värvade efter Kalitzkis krönikeattack Alexander Steen – som gjort succé och förvandlat Örnsköldsvikslaget från bottenlag till topplag.

Steen nätade...

I dag när Modo gästade Karlstad höll Modos supportrar upp en banderoll med texten:

”Steen i kaffet – svårsmält för vissa!”.

Alexander Steen – för övrigt son till förre FBK-spelaren Thomas Steen – var sedan i allra högsta grad en förgrundsfigur i matchen.

Efter att Mikael Johansson gett Färjestad ledningen pangade Steen in kvitteringen med ett stenhårt direktskott från backplats i power play.

– Under tiden som jag får passningen ser jag i ögonvrån att det är två grabbar som är på väg mot målet. Det gör hela målet. Har inte jag de två – ”Susse” och Skröder – som går på mål går pucken aldrig in, sa Steen ödmjukt till C More.

...och missade

Till slut fick dock Steen – som producerat tio poäng (4+6) på sex matcher – lämna Löfbergs Lila Arena som en förlorare.

I straffläggningen var Färjestads Per Åslund den ende som lyckades göra mål och när Alexander Steen brände den sista straffen sprack Håkan Loobs stenansikte upp i ett segergrin.

FAKTA

Färjestad–Modo 3–2 e str (1–1, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (3.20) Mikael Johansson (Per Åslund, Ole Kristian Tollefsen), 1–1 (15.03) Alexander Steen (Richie Regehr, Dave Spina) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (4.16) Per Åslund (Rickard Wallin, Mikael Johansson), 2–2 (11.37) Dave Spina (Per–Åge Skröder, Niklas Sundström).

Avgörande str: Per Åslund.

Skott: 29–29 (6–13, 6–8, 13–7, 3–1, 1–0).

Utv, Färjestad: 5x2. Modo: 4x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn, och Christer Lärking, Stockholm.

Publik: 6 304.