Steen: Jag är inte direkt förvånad

HOCKEY

KARLSTAD. De har noterats för 21 poäng på sex matcher.

Modos superkedja med Ladislav Nagy, Alexander Steen och Marcel Müller, är elitseriens hetaste.

– Jag är inte förvånad över vår start. Kemin mellan oss är väldigt bra, säger Steen.

När de är på isen är det full fart som gäller – hela tiden. De producerar även mest poäng i elitserien. Modos superkedja med Ladislav Nagy, Alexander Steen och Marcel Müller är för tillfället seriens bästa konstellation. Tillsammans har kedjan producerat 21 poäng – på bara sex matcher.

”Är mest roligt”

– Det är som jag har sagt innan, kemin mellan mig, Nagy och Müller är väldigt bra. Vi har pratat om vikten av att ha bra kommunikation och fart i spelet. Sedan har vi tre olika spelstilar, det tror jag är bra, säger Alexander Steen.

Är du förvånad över att ni har hittat varandra så pass bra så pass snabbt?

– Nej, förvånad är jag inte. Det är mest roligt.

Tycker du själv att du spelar i elitseriens bästa kedja?

– Just nu, efter den här matchen, tycker jag inte det. Men det är väl upp till er att avgöra. Jag försöker bara fokusera på att spela så bra som möjligt och hjälpa laget, ­säger han och fortsätter:

– Vår kedja fick några bra lägen i dag (läs: i går). Men det känns snöpligt att torska mot Färjestad. Det känns tungt nu.

Hårt bevakad

Steen blev hårt bevakad av FBK:s checkingline, som består av Marius Holtet, Anders Bastiansen och Erik Thorell. Trots markeringen lyckades Modostjärnan smacka in ett mål – hans tionde (4+6) poäng i år.

– Jag tycker väl att det var en godkänd match från min sida. Men det är surt att förlora i en straffläggning när vi hade så pass många bra lägen. Just nu är jag inte nöjd med att vi bara fick med oss en pinne, säger Steen.