Modos resestrul

Markus Näslund: Det är väldigt krångligt

Foto: BILDBYRÅN, MONTAGE
HOCKEY

Modos strul inför kvartsfinalserien mot Färjestad: Klubben hittar inga resor till Karlstad – kombinationerna är få för att ta sig de 70 milen från Örnsköldsvik.

– Det är väldigt krångligt, säger Markus Näslund till Sportbladet.

Modo valdes av Färjestad i SM-kvartsfinalen.


Otacksamt för Örnsköldsvik-klubben, säger statistiken – laget har förlorat samtliga matcher mot Färjestad den här säsongen.


Otacksamt även utanför isen.


Klubben har svårt att hitta sätt att resa till bortamatcherna i Karlstad, letar febrilt – men tycks inte hitta något.


– Vi är fullt upp i det arbetet. Det är väldigt krångligt att ta sig dit, givetvis vill vi ju vara på plats i tid. Vi kollar på olika alternativ, säger Markus Näslund, General Manager i Modo.

”Buss kan vi ju glömma”

Han har tittat både på chartrade och reguljära alternativ - men utan resultat hittills.


– Det blir förmodligen en kombination. Buss kan vi ju glömma. Men vi måste också boka resor för en match i taget. Jag hoppas att vi kan få klart det så snabbt som möjligt.

Färjestad ska åka i motsatt riktning till sina matcher, klubben har fortfarande inte spikat sin resväg – men sportchefen Jörgen Jönsson är inte orolig.

– Nej, det är ju flyg vi tittar på och har lämnat in en förfrågan till flygbolagen. Vi har inte fått svar än, men jag är inte orolig över att det inte kommer att lösa sig. Reguljärt eller inte spelar ingen roll, säger han.

Spelarna jublade

HV 71 däremot, har visserligen förlorat fyra av fem möten med Linköping den här säsongen, men när de fick östgötarna på sin lott jublade spelarna – för reseavståndet.


Mellan Jönköping och Linköping skiljer endast 13 mil och lagen kommer billigt undan tack vare att de kan åka buss till bortamatcherna.


– Helt optimalt, det kan inte bli bättre, säger HV-forwarden Johan Davidsson.


– Det suger mer kraft än vad man kan tro att resa långt. Nu slipper vi det. Dessutom är det mycket mer bekvämt att åka buss än flyg, fortsätter han.

FAKTA

Så reser ditt lag till kvartfinalerna:

Luleå: Chartrar hemresan från Göteborg, men reser reguljärt på vägen dit.

Frölunda: Letar fortfarande resvägar upp till Norrbotten, men har inte hittat något lämpligt alternativ.
– Det kollar ju på att chartra, men det är lite besvärligt eftersom vi inte vet var planen kommer att finnas, säger Mats Grauler, ordförande i Frölunda.

Brynäs: Har åkt reguljärt från Arlanda till Skellefteå tidigare under säsongen, men chartrade ett plan till samtliga matcher i Skellefteå Kraft Arena i fjolårets finalserie. Väljer av allt att döma samma upplägg i år. 

Skellefteå: Truppen har faktiskt åkt buss till en av matcherna i Gävle den här säsongen, men nu väljer Skellefteå att chartra ett flygplan.
– Vi lägger ner ganska mycket pengar på resor och kommer att göra det i slutspelet, säger klubbdirektören Per-Anders Israelsson.

Färjestad: Har lämnat in förfrågningar till flygbolagen för att ta sig till Örnsköldsvik, men har ännu inte fått några svar. Klubben tittar på olika alternativ.

Modo: Letar febrilt, men har ännu inte hittat ett passande alternativ och har problem med sin resväg till Karlstad.

HV71: De kommer billigt undan eftersom att laget bara har en dryg timmes bussresa till Linköping.

Linköping: Väljer förstås också bussalternativet för de 13 milen på E4:an till Jönköping.

ARTIKELN HANDLAR OM