Stjärnbacken lämnar Modo för KHL

Sportchefen ställd av nyheten: ”Det är mer än jag vet”

HOCKEY

Kyle Cumiskey har gjort succé i Modo.

Men precis när slutspelet ska inledas kan Sportbladet avslöja att den kanadensiska stjärnbacken beslutat sig för att lämna Modo för KHL inför nästa säsong.

– Det är inget jag känner till, säger Modos general manager Markus Näslund.

Foto: BILDBYRÅN
Kyle Cumiskey blir en nyckelfigur i SM-slutspelet – men i höst spelar han i en helt annan liga.

Kyle Cumiskey, 26, kom till Modo från AHL-laget Syracuse Crunch inför årets säsong.

– En fantastisk skridskoåkare som vi tror kommer passa riktigt bra på stor rink, sa Markus Näslund då.

Och han fick rätt.

Väldigt produktiv

Cumiskey har med sin speed och sitt spelsinne varit en av elitseriens absolut bästa offensiva backar. På 46 matcher har han gjort 32 poäng (7+25) och varit en starkt bidragande faktor till att Modo säkert tagit sig till en plats i slutspelet.

Men det blir ingen fortsättning i Modo nästa säsong. Enligt uppgifter till Sportbladet är 26-åringen redan nu klar för spel i KHL till nästa säsong. En av de intresserade klubbarna som enligt Sportbladets uppgifter nämnts som tänkbar klubbadress är Ak Bars Kazan.

– Jaha? Det är mer än jag vet. Jag varken vill eller kan kommentera rykten, men det där är inget jag känner igen i alla fall, säger Markus Näslund när Sportbladet når honom.

Han menar att det fortfarande arbetas från Modo-håll för att få behålla kanadensaren i truppen även nästa år.

”Hett villebråd”

– Det är mycket grejer som spelar in för honom i hans framtid. Först och främst är det Anaheim som äger hans rättigheter så vi får se. Jag har en bra dialog och kontakt med hans agent så jag hoppas att om han stannar i Europa att han trivs så bra här att han stannar hos oss, men vi får se.

Har ni fått några signaler på att han fått andra bud?

– Jo men det är ju självklart när han varit så pass duktig som han varit. Han är nog ett hett villebråd skulle jag tro, säger Markus Näslund.

ARTIKELN HANDLAR OM