Modo föll hemma mot Färjestad

”Det är bara hoppas-hockey hela tiden”

HOCKEY

Modo föll igen mot Färjestad och är helt klart i brygga efter 0-2 i kvartsfinalserien.

Och laget sågas av C Mores expert Niklas Wikegård.

– Jag skulle inte orka vara tränare, säger han.

Modo förlorade den första kvartsfinalen mot Färjestad med 2-4 i Karlstad. Och på torsdagen tappade laget en 3-2-ledning till en 3-5-förlust och har nu 0-2 i kvartsfinalserien mot FBK.

C Mores expert Niklas Wikegård är allt annat än imponerad av Modo och hade inte velat vara i tränaren Ulf Samuelssons kläder.

– Jag skulle inte orkar vara tränare om jag stod i båset och var Uffe Samuelsson. När det är sådan ojämnhet på allting som sker. Man backcheckar ibland, och inte ibland. Man lägger ut ibland, och inte ibland. Det är bara hoppas-hockey hela tiden, säger Wikegård.

– Jag som tränare skulle aldrig orka stå där.

Svängig tillställning

Modo började bäst och tog ledningen i mitten av den första perioden genom Mattias Ritola. Men bortalaget vände genom Joakim Hillding och Chris Lee.

På några minuter i den andra perioden gick Modo upp till 3-2. Men Jack Connolly kvitterade innan perioden var över.

I mitten av tredje tryckte Lee in sitt andra mål för kvällen och i slutet gjorde Anders Bastiansen 5-3 i öppen kasse.

– De får lite enkla mål, det känns lite enkelt också. Idag är vi med, förutom de viktiga målen, säger Modos Samuel Påhlsson till C More.

”Vi har varit tålmodiga”

I slutet av matchen var det irriterat mellan lagen. Nästa kvartsfinal spelas på lördag i Karlstad. FBK leder med 2-0 i serien.

– Modo har spelat bra. Men vi har varit tålmodiga och spelat vårt spel. Vi har gjort det bra, men vi är inte nöjda ännu, säger FBK:s Chris Lee till C More.

FAKTA

Modo–Färjestad 3–5 (1–1, 2–2, 0–2)

Första perdioden: 1–0 (09.23) Mattias Ritola (David Gunnarsson, Marcel Müller), 1–1 (12.34) Joakim Hillding (Per Åslund, Chris Lee).

Andra perioden: 1–2 (9.36) Chris Lee (Ville Lajunen, Jack Connolly) spel fem mot fyra, 2–2 (12.11) Per–Åge Skröder (Peter Öberg, Kyle Cumiskey) spel fem mot fyra, 3–2 (15.08) Niklas Sundström (Marcel Müller, Per–Åge Skröder), 3–3 (16.26) Patrik Lundh (Christian Berglund, Rickard Wallin).

Tredje perioden: 3–4 (11.48) Chris Lee (Joakim Hillding, Per Åslund), 3–5 (18.50) Anders Bastiansen (Marcus Holtet).

Skott: 29–31 (11–7, 12–11, 6–13).

Utv, Modo: 6x2, 1x10. Färjestad: 8x2.

Domare: Christer Lärking, Solna, och Patrik Sjöberg, Sundsvall.

    5 983.