Foppa: Så ska Modo stoppa Lee

”Med en klassisk överkörning”

Foto: PIC-AGENCY, SCANPIX
HOCKEY

Chris Lee, 32, har terroriserat Modo under slutspelet.

Klubbikonen Peter Forsberg, 39, vet hur han ska stoppas.

– Med en klassisk överkörning, kanske. Man måste vara på honom hårdare, säger ”Foppa” till Allehanda.

Fyra mål och två assist på tre matcher – Chris Lee har gett Modo migrän under kvartsfinalserien mot Färjestad.

I kväll kan det avgöras uppe i Ö-vik, Färjestad har 3-0 i matcher och är klara för semifinal om de vinner, och Modo behöver plocka fram något alldeles extra för att få stopp på den kvickhänte kanadensaren.

”Se till att det blir jobbigt”

Peter Forsberg gav sin syn på hur Lee ska tas i ett av Örnsköldsviks Allehandas webbtv-program.

– Det är inte världsenkelt, han är bra på skridskor och läser spelet bra. Med en klassisk överkörning, kanske. Man måste vara på honom hårdare och visa att om han ska hålla på sådär så får han betala. Men han rör sig fint och får iväg skottet snabbt. Jag hoppas grabbarna snackar igenom det med ”Uffe” (Samuelsson), säger Forsberg till tidningen.

– Just en sån där kille som Lee, som spelar mycket, man måste köra på han varenda gång och se till att det blir jobbigt.

”Det behövs mer”

Modos lagkapten Samuel Påhlsson, 35, höll med om att det är viktigt att ”gnugga” när det kommer till spelare som Chris Lee och berättade att han tillägnas mycket uppmärksamhet i matchförberedelserna.

– Han finns alltid med på mötena. Han är livsfarlig i powerplay. En sådan där kille ska man vara på så mycket som möjligt, eftersom han spelar så mycket måste man avsluta alla tacklingar på honom. Vi har inte varit på honom så mycket, det behövs mer, säger Påhlsson till Allehanda.

Nedsläpp i Modo-Färjestad klockan 19.00.