”Jag bär den största skulden när vi förlorar”

Ulf Samuelsson besviken efter sista matchen

Foto: C SPORT OCH SCANPIX
HOCKEY

I kväll försvann Modo från SM-slutspelet den här säsongen.
Laget föll med 0-1 och tränaren Ulf Samuelsson, 48, är besviken.

– Jag bär den största skulden när vi förlorar, säger han till C More.

Efter 60 mållösa minuter var det en bruten hockeyklubb som knäckte Modo i den femte kvartsfinalen. Färjestad kunde utnyttja läget och avgöra med matchens enda mål.

”Är väldigt stolt”

Modos tränare Ulf Samuelsson var nedstämd efteråt.

– Jag är riktigt besviken för jag visste att vi kunde göra lite mål som vi gjort mot Färjestad, förutom i dag då. Jag förutsåg inte att vi skulle släppa in så mycket mål och den typen av mål vi släppte in, säger Ulf Samuelsson till C More.

– Jag är väldigt stolt över det som de har gjort och vi har haft ett riktigt kul år. Vi kom upp för sent i ”playoff-hockey” i den här serien. Det här skulle ha kunnat varit en match där det blev 3-2 till något av lagen. Jag tycker att vi drog igång lite sent.

”Ett misslyckande”

Samuelsson gjorde sitt sista framträdande för Modo i kväll. Anders Forsberg, före detta Skellefteå, tar över.

– Med det laget som Markus Näslund har satt ihop här tycker jag vi ska kunna göra det bättre och inte bli utslagna i första rundan. Jag tycker att det är ett bra lag, en bra blandning av spelare. Just nu känns det sportsligt som ett misslyckande. Men tiden som tränare här har varit fantastisk kul, säger Samuelsson som inte vill prata om sin egen framtid i kväll.

– Jag bär den största skulden när vi förlorar. Jag hade kunnat gjort lite grejer bättre. Med respekt för spelarna och Modo så är det mer om de i dag och mer om mig imorgon, säger han.